Skákat se na akci v Hříměždicích dá i s vlajkou. (3. srpna 2018)

Skákat se na akci v Hříměždicích dá i s vlajkou. (3. srpna 2018) | foto: AP

Na středočeském závodu Highjump se v noci utopil muž

  • 87
V zatopeném lomu ve středočeských Hříměždicích zemřel v noci na sobotu muž neznámé totožnosti. V lomu se nyní koná soutěž ve skocích do vody Highjump. Policie neví, zda úmrtí mělo spojitost s akcí, podle organizátorů však závod neovlivní.

Policisté přijali oznámení o pádu muže od záchranné služby ve čtvrt na pět ráno.

„Mohu potvrdit, že důsledkem pádu do vody zemřel muž zatím nezjištěné totožnosti, příčinu a okolnosti na místě vyšetřujeme,“ sdělila iDNES.cz policejní mluvčí Lucie Nováková. 

„I přes veškeré bezpečnostní opatření a okamžitý zásah záchranářů a potápěče se jeden z návštěvníků akce v noci utopil. Je nám to velice líto. Do skončení šetření policie se k věci nemůžeme dále vyjadřovat,“ řekl zástupce organizátora Martin Zvoníček.

Dodal, že akce se i přes tragickou událost bude konat a nebude mít vliv ani na plánovaný program.

PŘÍMÝ PŘENOS: Na HJ skáče světová elita

Highjump, tedy soutěž ve skocích do vody, se v Hříměždicích koná již podevatenácté. Akce začala v pátek a v sobotu pokračuje, účastní se jí česká i světová elita, do vody může ale také veřejnost.  

SMLSALOVINY aneb jak žít a přežít

Sledovat další díly na iDNES.tv

V Novém rybníku v Příbrami se v sobotu odpoledne utopil osmatřicetiletý muž. Cizí zavinění bylo předběžně vyloučeno, uvedla policejní mluvčí Lucie Nováková. Událost se stala kolem 16:00. 

„Přijali jsme oznámení o utonutí muže cizí státní příslušnosti. U zemřelého byla nařízena soudní pitva,“ dodala.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video