ilustrační snímek | foto: MAFRA

Uprostřed týdne bude až 19 stupňů, o víkendu se ale znovu ochladí

  • 2
Meteorologové v následujících dnech očekávají opravdu pestré počasí. Na začátku týdne bude relativně chladno, ve vyšších polohách může i sněžit. Uprostřed týdne přijde jaro a na Moravě může být až 19 °C. O víkendu se však znovu ochladí a na horách opět nasněží.

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude v pondělí oblačno až zataženo, na východě zpočátku jasno až polojasno. V Čechách a k večeru i na západě Moravy občas zaprší. Večer meteorologové čekají ubývání srážek i oblačnosti. Nejvyšší teploty se udrží mezi 5 až 9 °C.

V úterý má být polojasno až oblačno, na západě Čech až zataženo. Občas zaprší, na východě území až večer. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 8 až 12 °C, na západě 4 až 8 °C. Očekává se mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, v Čechách a na severovýchodě území postupně čerstvý 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Středa přinese oblačnou až zataženou oblohu a místy, zejména na horách, občasný déšť nebo přeháňky a postupně od jihu ubývání oblačnosti i srážek. Nejnižší noční teploty klesnou na 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty budou naopak poměrně vysoké 11 až 15 °C, na jihu Moravy až 17 °C.

Ve čtvrtek meteorologové předpokládají oblačno, na jihu až polojasno. Místy, zejména na severu občas zaprší, večer na severozápadě nad 1 000 m může i sněžit. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C, nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, na jihu Moravy ale až 19 °C. Povane mírný, přechodně čerstvý jihozápadní až západní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Padnou teplotní rekordy? Příští týden bude kolem deseti stupňů, srážek ubude

V pátek čekáme převážně oblačno a místy přeháňky, od severozápadu nad 600 m sněhové. Přeháňky i oblačnost bude postupně ubývat. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, na severozápadě až 1 °C. Nejvyšší denní teploty klesnou na 6 až 10 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s bude k večeru slábnout.

Podle vyhlídky má být o víkendu oblačno až polojasno a ojediněle přeháňky, od vyšších poloh sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 10 °C.

Aktuální počasí v Praze můžete sledovat v přímém přenosu iDNES.tv:

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video