Diskuze

Amnestie mu nestačila, od státu žádal miliony. Vysoudil 80 tisíc

Stát má odškodnit podnikatele Zdeňka Mezeru za nepřiměřeně dlouhé trestní stíhání částkou 80 550 korun. V pondělí o tom rozhodl Obvodní soud pro Prahu 2. Mezera byl od roku 2001 stíhán za úvěrový podvod. Komerční banku měl připravit o stamiliony. Prezidentskou amnestii z roku 2013 přijal až ve chvíli, kdy hrozilo, že bude muset údajnou škodu uhradit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Klausovy kámoši, teď jde o to, kdo je větší grázl, zda Klaus, nebo ti, které omilostnil. No zabezpečil rodinu!!

2 0
možnosti
MK

Přesně tenhle případ ukazuje oprávněnost amnestie.

0 1
možnosti
MC

Drzé čelo je lepší než poplužní dvůr ...

3 0
možnosti
JZ

J43a14n 97Z33e82m42a63n

3. 11. 2020 0:20

Stát mě také stíhal a po více než dvouletém martyriu trojnásobného pingpongu mezi soudy, vystřídání 9ti státních zástupců, ztrácení vícerých nepohodlných důkazů i falšování důkazů policií a nakonec dokonce po výměně podjaté soudkyně mě soud 1. instance zcela zprostil nesmyslné obžaloby (tj. žádná amnestie), ale napsal k tomu stejně tak vogonsky nezákonné odůvodnění rozsudku, že mu ho odvolací soud zrušil a ponechal v platnosti jen výrok o zproštění obžaloby a nahradil odůvodnění svým, aby se to už dále neprotahovalo.

Pak jsem chtěl po ministerstvu spravedlnosti odškodnění, nebo alespoň náhradu výdajů na obhajobu, ministerstvo to zcela ignorovalo, pak jsem podal žalobu a stejný soud, jako v tomto případě, žalobu zamítl a navíc při tom pokračoval v nezákonném jednání předchozího soudu 1. instance.

Teď se to celé už táhne sedmým rokem a odvolání proti zamítnutí žaloby, které rozhodla navíc osoba, která vůbec není soudcem, zase už mnoho měsíců dodnes leží na soudě...

0 0
možnosti
Foto

Copak jste provedl (nebo neprovedl?), pane Jane Zemane?

A nepište, že nic, to říká každý ;-D

0 0
možnosti

Mě by zajímalo jestli vůbec budou vyvozeny osobní důsledky pro ty, co jsou za takovou délku procesu a procesní chyby zodpovědní...

Je to největší problém v naši zemi, absence osobní odpovědnosti napříč společností.

4 0
možnosti
Foto

A přesně pro tohle udělal Klaus amnestii. Tahat někoho 11 let po soudech, aniž by se dobrali nějakého výsledku je vrchol neschopnosti.

1 0
možnosti
Foto

Z41d46e21n94ě86k 80W20o84l49f

2. 11. 2020 20:53

Tihle zloději přesvědčení o svojí nevinně jsou největší póvl.

5 2
možnosti

Bez ohledu na vinu má v tomhle případě naprostou pravdu.

0 2
možnosti