České HBO podle všeho míří pod křídla gigantu Time Warner.

České HBO podle všeho míří pod křídla gigantu Time Warner. | foto: Profimedia.cz

Time Warner je prý krok od ovládnutí českého HBO

  • 0
Mediální společnost Time Warner chce své portfolio rozšířit o českou mutaci HBO. Američany láká, že pod tuto firmu spadají také další pobočky na Slovensku, v Chorvatsku nebo Slovinsku.

Změna majitele společnosti HBO ČR bude podle deníku E15 součástí rozsáhlé akvizice, při níž chce Time Warner získat 100 procent v HBO Central Europe.

Doposud v ní vlastnil třetinový podíl, další třetiny pak zábavní koncerny Sony Pictures Entertainment a Walt Disney Enterprises. HBO Central Europe pak přes další firmy ovládá českou HBO.

Výkonný ředitel HBO Česká republika Ondřej Zach nechtěl informaci komentovat. "Mohu jen říci, že po programové stránce to na nás nebude mít žádný vliv. Rozdíl nikdo nepozná." Odmítl také uvést, kdy konkrétně se obchod, jehož objem odhaduje E15 na miliardy korun, uskuteční.

Podle listu polský úřad pro hospodářskou soutěž (UOKiK) minulý týden informoval, že společnosti HBO Acquisitions povolil nákup dvou třetin akcií HBO Central Europe od společností Walt Disney a Sony Pictures.

Na celý obchod uvnitř středoevropské HBO je podle informací listu uvaleno informační embargo vzhledem k tomu, že Time Warner, Sony a Walt Disney jsou veřejně obchodovanými společnostmi na newyorské burze.

"Nejsme televize..."

HBO Česká republika byla do obchodního rejstříku zapsána roce 1994. V roce 2008 česká pobočka HBO skončila v zisku po zdanění ve výši 185 milionů korun.

V Česku provozuje programy HBO, HBO 2, Cinemax, HBO Comedy, Cinemax 2 nebo HBO Digital, které jsou šířeny prostřednictvím kabelových operátorů, jako je například UPC Česká republika.

Tuzemské zastoupení kanálu, "který není televize", jak zní slogan HBO, investuje rovněž miliony korun do vlastní produkce, jako je série Na stojáka!, dokumenty Erotic Nation a Nebe, Peklo, Země, Ráj, celovečerní film Dvojka nebo chystaný licenční seriál In Treatment, napsal dnešní E15.

Time Warner v Česku už patří 31 procent televize Nova.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video