Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Těžkooděnci nepustili anarchisty k ultrapravici

  • 30
Několik desítek anarchistů se pokusilo narušit demonstraci stovky člěnů krajní pravice v Kladně. Obě skupiny celou dobu oddělovali policejní těžkooděnci a psi.

Ohlášenou demonstraci pořádala Vlastenecká fronta a místní organizace Autonomní nacionalisté Kladno u příležitosti svátku sv. Václava.

Setkání začalo ve 14:00, policejní vozy začaly přijíždět ve více než hodinovém předstihu.

Nacionalisté se vydali na průvod do historického centra na Náměstí starosty Pavla, kde také jejich řečníci pronesli několik projevů.

Mezitím se boční ulicí pokusila dostat k náměstí skupina anarchistů, kterým však policisté v jakémkoliv kontaktu s druhou skupinou zabránili.

Po skončení akce se nacionalisté provázení policisty přesunuli do nedaleké restaurace, kam se chtěli dostat i anarchisté. Policisté střetu opět zabránili.

Podle policie se akce podobného rozsahu v Kladně uskutečnila před čtyřmi roky. Tehdy šlo také o nahlášený průvod městem, který se obešel bez větších incidentů.

O dnešním shromáždění informovaly plakáty ve městě a různé internetové stránky, například www.vlast.cz.

"Buďme hrdí a silní a povstaňme, aby naše česká srdce bila dál a krásná česká řeč navždy zněla touto krajinou!" píše se na plakátech, které zároveň nabádaly k tmavému oblečení účastníků a přinesení vlajek a transparentů.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video