Jan Švejnar si nabídky velmi váží, ale chce zůstat nezávislým.

Jan Švejnar si nabídky velmi váží, ale chce zůstat nezávislým. | foto: Lukáš Bíba, iDNES.cz

Švejnar podruhé odmítl nabídku vést lidovce

  • 33
Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Pavol Lukša znovu, ale tentokrát osobně, nabídl nedávnému prezidentskému kandidátovi Janu Švejnarovi, aby usedl v čele KDU-ČSL. Se svým návrhem ale ani tentokrát neuspěl.

Lukša se o získání Švejnara pokusil už podruhé. Ovšem letos v dubnu na stranickém sjezdu lidovců překvapil delegáty s neobvyklou vizí, aniž by s profesorem předem mluvil.

Tentokrát se setkali v pondělí odpoledne v Praze. "Jsem rád, že si na mne pan profesor udělal čas, abychom si vzájemně vyměnili své názory na současnou podobu české politické scény. Taky jsem znovu zopakoval svůj nápad, aby pan profesor stanul v čele KDU-ČSL," řekl po setkání Pavol Lukša.

Byl by Jan Švejnar lepším předsedou KDU-ČSL než současný šéf Jiří Čunek?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 čtvrtek 25. září 2008. Anketa je uzavřena.

Ano
Ano 749

Ne
Ne 361

Jan Švejnar ale opět zopakoval to, co už řekl MF DNES krátce po sjezdu. Nabídky si velmi váží, ale chce zůstat nezávislým a nehodlá vstoupit do žádné z politických stran.

Lukša svým návrhem řadu spolustraníků překvapil. Například poslanec Jiří Carbol si myslel, že jde jenom o svérázný žert. 
 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video