Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Do důsledku splnili povinnost, vzdal Stropnický hold padlým vojákům

Ministr obrany Martin Stropnický vzdal hold čtyřem českým vojákům padlým v Afghánistánu. „Všichni v České republice na ně můžeme být hrdí, že do důsledku splnili povinnost profesionálních vojáků,“ řekl v úterý odpoledne na krátkém brífinku. Na Ministerstvu obrany mezitím stáhli vlajky na půl žerdi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AV

Vybrali si to sami. Na straně agresora a za žold cca. 250 tis. měsíčně. Jsou tam jen z prospěchu. Kdyby v čr byli cizí ok-upa-nti, taky by jsme je postuně likvi-dovali. Jednoho po druhém. Nemají tam co dělat !!! Není mě jich ale vůbec líto. Spíš naopak !!!

Toto je zpráva , za kterou dostanete od IDNES 1 bod mínus :-(:-(:-(

1 1
možnosti
KD

Stydím se za to, že tito vrazi zabíjející v žoldu Ameriky byli Češi. Tisíce kilometrů od vlasti neměli co dělat.

2 1
možnosti
AS

Posílat vojáky do státu kde život nemá žádnou cenu a těší se na posmrtný život stím se nedá  bojovat,to páchají politici sebevraždy na vlastních lidech.Prvně je musí někdo přesvědčit,že žádný lepší život nebude a musí si vážit toho který prožívají.

0 0
možnosti
LD

Kluci mu zkazili dovolenou....no, taky mohl ten terorista trochu počkat.....trošku "blbá" informace ne?,, páni novináři?Rv?

1 0
možnosti
VK

komediant ministrem obrany -je téměř stejné jako kozel zahradníkem.....žoldákům se hold nevzdává.Jen vlastencům padlým v boji za obranu vlasti!!Tihle kluci šli dobrovolně za prachy do cizí země za cizí zájmy!!Asi by tam měl jít i ten kašpar ministr.To asi budem za chvíli odškodňovat i ty třeba z cizinecké legie atd.Nikdo je nehnal jako vojáky za I.a II.sv.války!!

2 2
možnosti
JF

J38a66n 71F94u53l96í18n

9. 7. 2014 12:58

Každá smrt je smutná a některá i tragická. Na diskusích se vedou spory, zda jde o žoldáky nebo ne a co bylo hlavním důvodem, proč do takové mise šli. Mám na to pochopitelně svůj názor, ale bylo by to naprosto k ničemu, ho tady ventilovat. Věci by to nepomohlo.

Nějak ale nemohu pochopit a nedochází mi, jakého hrdinství se oni čtyři dopustili? Může mi to tady, prosím, někdo vysvětlit? Pokud jsem četl pozorně, tak jen udělali to, co měli za úkol a co měli naučené a nacvičené. Jeli na patrolu a v daném místě vystoupili z vozidel, která je chránila. Shodou okolností, řekněme i náhodou, jel okolo nějaký místní šílenec, který se odpálil v jejich blízkosti. To se ale mohlo stát kdykoliv předtím i se to může stát kdykoliv potom. Je těžké tomu zabránit. Co teda ti čtyři udělali hrdinského, nad rámec toho, za co pobírali plat? Nicméně jim to samozřejmě nepřeji. R.I.P.

1 0
možnosti
DP

D24a67d13a47k 30P84e82t95r

9. 7. 2014 13:49

Hrdinského neudělali nic, ale hloupost ano. Nebyli na výletě za účelem rozdávat pastelky dětem.

0 0
možnosti
LS

Je až trapné kam se dostávají některé diskuse. Podstata všeho ovšem strašně uniká. Padli 4 vojáci při plnění úkolu. Ti kluci byli synové, tátové, manželé, kamarádi a po nich tady zůstane prázdné místo. Jejich děti, ženy, rodiče a kamarádi v současné době zažívají chvíle, které nejsou příjemné nikomu, jsou to okamžiky nicoty kdy si pomalu, ale jistě začínají zvykat na to, že v jejich životě schází. Musí se vyrovnat s tím, že ten co se měl za měsíc nebo dva vrátit se už nikdy nevrátí, že už se s ním nikdy neobejmou, nepolíbí, neusmějou se na sebe, nevezmou se za ruce a nebudou už spolu řešit to co spolu vždy řešili. To je to co je teď to nejhorší pro ty co jsou tady po nich. A když potom pár polointeligentních kreténů tady tyto vojáky označují hanlivě jako žoldáky, vrahy a nevím co ještě je víc než hyenismus. Oni tomu taky pomohli politici svými velkohubými prohlášeními a dovršili to tím, když začali řešit kolik dostanou pozůstalí. Lidi budíček mluvíme o tom, že zemřeli lidé a je tady po nich smutek.

2 1
možnosti
JK

Ti vojáci to nedělají z donucení, dělají to dobrovolně za plat... respektive žold. Označení žoldák je tedy zcela korektní. Kdyby byli povinně odvedeni, bylo by to něco jiného.

Prázdné místo po nich zůstane, stejně tak jako pozůstalí prožívají těžké chvíle. Je to tak, je to pro ně rodinná tragédie, stejně ale jako každé nenadálé úmrtí. To že ti kluci šli do zahraniční mise (k čemuž je nikdo donutit nemohl), museli s tímto rizikem počítat a hlavně museli počítat s tím, že pokud už k tomu dojde, zanechávají po sobě přítelkyně, manželky, děti....

Rodina mohla ty kluky přesvědčit - nejezdi, oni mohli říct, nepojedu, protože kdyby došlo k nejhoršímu, bude to pro vás těžké a to vám nemůžu udělat...

Neříkám že všichni v naší armádě jsou jen pro peníze, dokážu si představit že mnoho z našich vojáků to dělá z přesvědčení, ze záliby, ale také si dokážu představit, že zahraniční mise je poměrně dobrý zdroj peněz a riziko je "poměrně nízké"....

4 mrtví zase není tak moc, byl to atentát, nešlo o typický útok Talibanu, kde by pravděpodobně k takovému počtu úmrtí nedošlo.. Navíc, kdyby tam umírali čtyři naši kluci denně, už by to nestálo za nějaký velký mediální humbuk... Nedokáži si představit, že by v USA byly hlavní zprávou dne "V afghánistánu zemřelo X našich vojáků" a že USA mají ty ztráty v podstatě každý den (ano je to dáno tím, kolik jich tam je a i poměr 4 mrtví US kluci je "nic" oproti 4 mrtvým CZ klukům)

0 0
možnosti
IP

me zadnej afganec v zivote nic neudelal, nechapu proc nasi zoldaci prolejvaj svoji krev v nejaky dire tisice kilometru daleko. stejne si myslim, ze jedinej duvod proc se tam hrnou je jejich hypoteka :-/

3 3
možnosti
JZ

trochu poopravim. ukolem nasich vojaku je, abychom vubec nejake hypoteky mohli mit my vsichni.

2 2
možnosti
LG

Je vidět, že pro takovéhle chvíle leta na divadelních prknech přijdou docela vhod.

6 2
možnosti
DP

D45a43d19a53k 65P30e63t74r

9. 7. 2014 7:38

Ano pane ministře. Jeli v obrněném autě ve válečné zóně a hledali místo odkud byly odpalovány rakety na tábor. Vystoupili z obrněnce, rozdávali dětem pastelky. Zabil je cyklista. Pane ministře, kdo je vycvičil. Nebo to bylo jinak?

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

USA a Čína musí být partnery, řekl Si. Blinken mu vyčetl podporu Ruska

26. dubna 2024  13:10

Ve vztazích mezi Čínou a Spojenými státy zůstává mnoho problémů. Musí ale být spíše partnery než...

KOMENTÁŘ: Byrokracie s vízy? Přitvrdíme. Jak Česko zařízlo studenty z ciziny

26. dubna 2024

Premium Nenápadná úřední klička zásadně zkomplikovala život zahraničních studentů v Česku. Stát ještě...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

V kontejneru vzplála stará elektrobaterie, patrně kvůli technické závadě

26. dubna 2024  12:45

Zřejmě závada na staré elektrobaterii způsobila páteční požár kontejneru na skladování...