Střílející prodavač obviněn nebude

  • 8
Praha - Prodavač, který při přepadení svého obchodu s elektronikou ve Slavíkově ulici v Praze 3 zastřelil jednoho z dvojice ozbrojených lupičů a druhého postřeli do břicha, stíhán nebude. Oznámila to policie s odvoláním na dosavadní poznatky vyšetřování. Přepadení se odehrálo krátce před šestou hodinou večerní 21. května. Prodavač a majitel obchodu v jedné osobě střílel legálně drženou zbraní.
Podrobnosti o přepadení - čtěte téma.

Zastřelený muž byl osmadvacetiletý kriminálník ze severních Čech. Lupič, který byl při přepadení postřelen pochází z Prahy  "Třiadvacetiletý Pražan nebyl dosud trestán," řekla Kamila Styblíková z pražské policejní správy.

Podle Styblíkové se zatím neprokázalo, že by oba lupiči byli napojeni na nějakou zločineckou skupinu. Policisté nicméně postřeleného muže střeží. Zraněný je hospitalizován a jeho zdravotní stav je vážný. "Zatím nebyl obviněn," dodala Styblíková. 

Obchod ve Slavíkově ulici se stal již předtím dvakrát terčem loupežného přepadení. Policisté tyto případy zatím nedávají do souvislosti. Podle majitele obchodu byli pachatelé předchozích přepadení jiní než ti, proti nimž střílel.

Obdobný případ se stal před dvěma roky v Praze 3, kde se pracovník prodejny mobilních telefonů v Koněvově ulici bránil střelbou z legálně držené zbraně a jednoho ze tří lupičů zabil. Zbylé dva policie krátce nato dopadla. Prodavač byl obviněn z těžké újmy na zdraví s následkem smrti, vyšetřovatelka ale
stíhání zastavila.

, ,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel