Vzal si do hlavy, že ho nikdo nechce léčit, řekl o střelci jeho šéf

  • 303
Mužem, který střílel v ostravské nemocnici, je pravděpodobně stavební technik Ctirad V. Informaci přinesl Český rozhlas Radiožurnál s odkazem na jeho nadřízeného a ředitele společnosti Aleše Zyguly, který muže poznal podle informací zveřejněných policií.

„Vzal si do hlavy, že je těžce nemocný a že ho nikdo nechce léčit. Docházel všude. Poslední měsíc nechodil do práce, měl volno, před čtrnácti dny přišel s tím, že je na nemocenské. Víc o tom nechci mluvit,“ sdělil iDNES.cz Zygula. Muži bylo 42 let.

Jeho kolegové tomu nemůžou uvěřit. „Byl pořád pozitivně naladěný. Byl jediný, kdo holkám v kanceláři nosil kytky. Jezdili jsme spolu na lyže, sportovali jsme. Prostě to byl normální chlap. Sice byl na nemocenské, ale pracujeme venku, takže to je u nás ve firmě normální,“ popisuje jeden ze spolupracovníků Ctirada V. 

Podle něj údajný pachatel měl navíc fungující vztah s přítelkyní. „Pořád to vstřebávám. Na fotce, kterou zveřejnila policie, jsem ho sice poznal, ale měl na sobě bílé boty a hodinky. Ani jedno nikdy nenosil. Ani to auto jsem u něj nikdy neviděl. Stále čekám, že se ukáže, že to byl někdo jiný,“ dodává.

Policie pátrala po podezřelém muži, který z místa činu odjel v automobilu Renault Laguna, uvedla i konkrétní poznávací značku. Policisté vůz vypátrali, na místě ale došlo ke střelbě, podle policistů se muž střelil do hlavy a je po smrti.

Útočník ráno zastřelil v ostravské Fakultní nemocnici šest lidí. Na útěku byl několik hodin. Policie během pátrání po střelci posílila dohled nad takzvanými měkkými cíli po celé zemi.

Za ty jsou označována veřejně přístupná místa, na nichž by mohlo být najednou hodně lidí a která nejsou trvale chráněna. Jde například o letiště, nádraží, trhy, velká obchodní centra či veřejná shromáždění.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video