Strážník na kapotě vytáhl na řidiče zbraň

  • 126
Praha - Nečekaný průběh měla u strážníků návštěva řidiče, který našel za stěračem auta pokutu za špatné parkování. Místo zaplacení ale šestačtyřicetiletý muž policistům nadával. Když se nakonec snažil ujet, nabral autem jednoho ze strážníků. Zastavil až poté, co policista na kapotě vytáhl pistoli.

Dobrodružnou službu zažili v úterý strážníci v Praze 3. Na služebnu do Cimburkovy ulice přišel ráno muž, který chtěl vyřídit svůj dopravní přestupek.

Podle mluvčí městské policie Radky Waitové je však zřejmé, že řidič šel za policisty už značně rozloben.

"Když přišel, odmítl strážníkům prokázat svou totožnost. Začal je verbálně napadat, aniž by měl nějaký důvod," popsala průběh mluvčí.

Pokutovaný řidič pak zahodil lístek s výzvou k projednání přestupku a vyběhl ze služebny. Při útěku ještě jednoho ze strážníků odstrčil.

Tím ale řidičova agresivita neskončila. Když nastoupil do svého auta, které zaparkoval na stání vyhrazeném městské policii, snažil se z ujet. Na výzvy strážníků, aby zastavil a vystoupil, nereagoval.

"Najel do jednoho ze strážníků a na kapotě ho vláčel bezmála patnáct metrů. Napadený strážník kvůli vlastní bezpečnosti vytáhl pistoli. V souladu se zákonem tak použil jeden z donucovacích prostředků, hrozbu služební zbraní," upřesnila pro iDNES Waitová.

Když řidič uviděl zbraň, zastavil. Strážník ho pak spoutal a předal přivolané policejní hlídce.

Policie muže stíhá pro podezření z útoku na veřejného činitele. Zraněný strážník totiž musel odejít k lékaři, protože po jízdě na kapotě měl na tělě mnohačetné pohmožděniny.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video