Nerozlučná dvojice koza a pes se po vysvobození z jímky nechtěla oddělit.

Nerozlučná dvojice koza a pes se po vysvobození z jímky nechtěla oddělit. | foto: Městská policie Praha

Strážníci zachraňovali z jímky nerozlučnou dvojici, kozu a psa

  • 10
Neobvyklou dvojici - kozu a psa - zachraňovali členové odchytové služby pražské městské policie. Obě zvířata spadla do odkalovací jímky v bývalém statku v Drázdecké ulici ve čtvrté městské části.

Neobvyklý případ nahlásil strážníkům všímavý kolemjdoucí krátce po čtvrté hodině odpoledne. Pracovníci odchytové služby pak měli plné ruce práce. Dvojici se jim nakonec podařilo vysvobodit.

"Po vytažení z jímky se obě zvířata od sebe vůbec nechtěla oddělit," sdělila mluvčí městských strážníků Vilma Častová. Pes měl naštěstí čip, a tak se městské policii brzy podařilo najít majitele. Ten si pak nerozlučnou dvojici mohl vyzvednout v trojském útulku, kde měla dočasný azyl.

"Takové případy se nám stávají poměrně často. V září jsme odchytávali pelikána, který odlétl ze zoo. V posledních dvou měsících ale strážníci odchytávali i lišku, veverku nebo srnku," řekla mluvčí.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Témata: Praha, Zoo

Video