Psi z prvního oddělení specialisté na vyhledávání mrtvol, dokáží je najít i...

Psi z prvního oddělení specialisté na vyhledávání mrtvol, dokáží je najít i když jsou ukryté několik desítek metrů pod hladinou. | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

STALO SE DNES: Psi našli tělo na dně přehrady, úsporný balíček prošel druhým čtením

  • 0
Speciálně vycvičení psi a podvodní technika napomohla najít tělo mrtvé ženy na dně Slapské přehrady. Zemřela druhá z dívek, které se topily na ostravském koupališti. Ukrajina prolomila ruskou linii. Vládní konsolidační balíček ve Sněmovně prošel druhým čtením, a je tak před závěrečným schvalováním. Lehké zranění utrpěla učitelka základní školy po napadení žákem 4. třídy. Přečtěte si přehled čtvrtečních událostí.

Psi Pita a Akim pomohli kriminalistům najít tělo několik měsíců pohřešované ženy. Mrtvolu ucítili několik desítek metrů pod hladinou Slapské přehrady. Pražští policisté měli k dispozici kromě zvířat i speciální podvodní techniku. Z činu byl obviněn syn partnera zavražděné.

Psi vyčenichali ženu na dně Slapské přehrady, mrtvolu našel podvodní dron

Po více než dvou týdnech zemřela v ostravské nemocnici devatenáctiletá dívka, která se topila na koupališti v Porubě. Její kamarádka zemřela už dříve. Dívky měly být z ciziny a ani jedna neuměla plavat.

Skočila pro tonoucí kamarádku, sama neuměla plavat. Nakonec obě zemřely

Ukrajina pokročila v protiofenzivě, kterou zahájila letos v červnu s cílem získat znovu kontrolu nad Ruskem obsazeným územím. Europoslancům to v Bruselu řekl generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Ukrajinci prolomili ruské linie a postupují vpřed, potvrzuje Stoltenberg

Vládní konsolidační balíček ve Sněmovně prošel druhým čtením a je tak před závěrečným schvalováním. Poslanci vznesli osm desítek návrhů úprav, úpravy balíčku navrhla i vládní koalice. Poslanci by měli předlohu schvalovat na konci září.

Bitva o úspory je ve finále. Boj bude o DPH, třeba na menstruační potřeby

Na Základní škole Zárubova v Praze 12 ve středu napadl žák učitelku, která měla utrpět lehké zranění. Škola na svém webu uvádí, že incident se stal mezi žákem čtvrté třídy a učitelkou při vyučování a s žákem ho řeší policisté i pracovníci orgánu sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD). Na místě zasahovala i zdravotní záchranná služba.

Žák 4. třídy s psychickými potížemi napadl učitelku, řeší to policie i sociálka


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video