Premiér Andrej Babiš na otevření očkovacího centra na Smíchově (19. července...

Premiér Andrej Babiš na otevření očkovacího centra na Smíchově (19. července 2021) | foto: Michal Turek, MAFRA

STALO SE DNES: Dva dny volna po očkování, Česko má další památku UNESCO

  • 8
Premiér Andrej Babiš navrhne dva dny volna lidem po očkování. UNESCO přidalo na seznam další českou památku. Rath už by mohl žádat o propuštění, ale zatím počká. Čína se snaží vytěsnit západní novináře. Přečtěte si nejdůležitější středeční zprávy.

Premiér Andrej Babiš v pátek předloží vládě návrh na dva dny placeného pracovního volna lidem po očkování. Týkat se to má všech zaměstnanců pod státní službou, kteří se naočkovali od 1. ledna 2021. Cílem návrhu je motivace lidí k očkování. 

Očkovaným dva dny volna, navrhuje Babiš. Přišlo by to na desítky miliard

UNESCO přidalo na seznam světového dědictví další českou památku, Jizerskohorské bučiny na Liberecku. Jedná se o první tuzemskou přírodní lokalitu na tomto seznamu. Jde o jednu z nejzachovalejších a přírodně nejcennějších částí v CHKO Jizerské hory. Před několika dny byla nově na seznam přidána i trojice západočeských lázeňských měst.

Česko má další památku UNESCO. Na seznam se dostaly Jizerskohorské bučiny

David Rath už by mohl požádat o propuštění, ale žádost podle advokáta nemá smysl. Rath totiž ještě nezaplatil polovinu z desetimilionového peněžitého trestu. Kateřina Kottová, jedna z trojice hlavních odsouzených, je už víc než měsíc na svobodě.

Rath už by mohl žádat o propuštění, ale zatím počká. Důvodem jsou peníze

Při nehodě na Prostějovsku motorka po pádu zapálila auto s matkou a dítětem. Motorkář předjížděl přes plnou čáru. Účastníci dopravní nehody vyvázli bez vážnějších zranění. BESIP video zveřejnil v rámci své preventivní kampaně na sociálních sítích. Záběry mají varovat před riskováním.

Motorka po pádu zapálila auto s dítětem, video srážky varuje před riskováním

V Číně dochází k šikaně a vyhrožování novinářů ze západu. Eskalující kampaň má docílit jejich vyhoštění ze země. Na kampani proti nim se podle všeho podílí i čínská komunistická strana. Oběťmi posledního projevu zášti vůči západním žurnalistům se stali Alice Su z Los Angeles Times a Mathias Boelinger z německé stanice Deutsche Welle.

Šikana, nadávky, výhrůžky. V Číně eskaluje kampaň proti západním novinářům


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video