Pilot pozorovacího letounu CP-140 Aurora kanadského letectva pátrá po...

Pilot pozorovacího letounu CP-140 Aurora kanadského letectva pátrá po pohřešované ponorce společnosti OceanGate. (20. června 2023) | foto: Reuters

STALO SE DNES: Implozi ponorky zachytil sonar, bouře byly přes varování mírnější

  • 0
Námořnictvo zachytilo zvuk imploze ponorky, která mířila k vraku Titaniku. Bouřky byly mírnější, než meteorologové očekávali. „Nevíme, kdo přichází do naší země,“ řekla demonstrující před Úřadem vlády. Prigožin obvinil velení ze zatajování stavu vývoje bojů na Ukrajině. Majitel firmy, do jehož auta vrazil, míní, že světelná signalizace u přejezdu neblikala. Přinášíme přehled pátečních zpráv.

Americké vojenské námořnictvo zřejmě zachytilo zvuk imploze ponorky Titan. K té pravděpodobně došlo nedlouho poté, co ponorka v neděli zahájila sestup k vraku Titaniku. Podle listu The Wall Street Journal to uvedli američtí obranní činitelé. Režisér James Cameron uvedl, že jeho zdroje v neděli také zaznamenaly zvuk imploze.

Implozi ponorky zachytil tajný sonar. Její plavby kritizuje i režisér Titaniku

Bouřky, které v noci na pátek přešly přes západní část republiky, byly mírnější, než očekávali meteorologové. Hasiči měli kvůli počasí přes stovku zásahů. V několika krajích vyjížděli hlavně k popadaným stromům, nejčastěji na Domažlicku. Větší materiální škody, problémy v dopravě nebo výpadky elektřiny ale nemuseli řešit.

Bouřky nelze přesně předpovědět, řekli odborníci poté, co varovali před extrémy

Nevíme, kdo přichází do naší země. Nevíme, zda jsou to lidé, co mají vytetované hákové kříže po těle,“ prohlásila organizátorka demonstrace romských aktivistů před Úřadem vlády. Protestující chtěli upozornit na bezpečnostní rizika spojená s migrací kvůli nedávné násilné smrti mladého Roma, kterého pobodal muž z Ukrajiny. Předseda strany Roma Luma Marco Cavalli se od akce distancoval poté, kdy událost nabrala proruské vyznění.

Jsou v práci, proto je nás málo. Protestu Romů se zmocnili proruští aktivisté

Šéf ruské Wagnerovy vojenské společnosti Jevgenij Prigožin obvinil ruské armádní velení ze zatajování skutečného stavu vývoje bojů na Ukrajině. V audionahrávce zveřejněné na komunikační platformě Telegram uvedl, že ukrajinské územní zisky jsou značné a že další ukrajinský postup by mohl zvrátit dosavadní úspěchy ruských sil.

Ruská armáda lže, Ukrajinci získávají ohromné kusy území, tvrdí Prigožin

Majitel firmy, do jehož nákladního auta převážející bagr srazil ve Stráži nad Nisou osobní vlak, míní, že světelná signalizace na přejezdu v době nehody neblikala. Své tvrzení dokládá záznamem z bezpečnostní kamery. Stejné společnosti patřil i jiný vůz, který se rovněž střetl s vlakem už před 13 lety. Podle majitele firmy je přejezd problémový.

Přejezd neblikal, říká šéf firmy s bagry. Její auto tu srazil vlak už dřív


Video