Diskuze

Lidé v Sokolově chtějí tepelná čerpadla a solární panely. Radnici to děsí

Jsou to jen dva panelákové vchody, ale v Sokolově mohou způsobit revoluci a lavinu. Majitelé 24 bytů na sídlišti ve Slavíčkově ulici se chtějí jako první velký dům ve městě odpojit od centrálního zásobování teplem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímavé. Bydlím též v paneláku (ale v Praze), od centrálního topení jsme se odpojili vloni - družstvo si postavilo vlastní kotelnu. Problémy případně ukáže až čas, ale už to vyúčtování za loňský rok, kde byla vlastní kotelna jen část roku, vypadá až neuvěřitelně pozitivně.

0 0
možnosti

To je snad každého věc, jestli chce být napojený na centrální rozvod tepla, ne?

2 0
možnosti

Neviděl bych to tak růžově, takové tepelné čerpadlo, které bere teplo akorát ze vzduchu za pořádných mrazů nefunguje, ale ani jinak to není s účinností velká sláva. Hlavně bývá docela hlučné, díky kombinaci kompresoru a ventilátoru. Je to cesta do pekel, dálkové vytápění je jedním ze základních principů těch sídlišť - špína někde jinde, na sídlišti čisté teplo a teplá voda. Až se za pár roků se nebude čerpadlo rentovat, tak si tam zřídí kotelnu na uhlí? Spíše bych tlačil město, aby něco dělalo s cenou tepla, třeba hledalo nějaký alternativní zdroj, nebo samo vybudovalo vlastní zdroj, třeba nějakou kogeneraci. Jenže jestli si pantátové na radnici myslí, že vystačí s blokováním, pak je asi nic jiného neprobudí. Ceny za teplo jsou všeobecně přemrštěné.

5 0
možnosti

Stačí jedno podání k soudu až třeba k ÚS a radnice rychle vyměkne - na tohle nemají nárok - jen se hoši nedat.R^

7 1
možnosti

"Sokolovská bytová zase trvá na tom, aby družstvo Kalous za odpojení zaplatilo"  ;-D;-D;-D....větší hovadinu už jsem dlouho neslyšela ....to je podobné svinstvo, jako autorský poplatek za HDD nebo daň z převodu nemovitostí :-/

11 1
možnosti

To by mohla radnice chtít po lidech poplatky za to, že nejezdí MHD ;-O;-O;-O

3 0
možnosti