Diskuze

SPD chce razantnější snížení daní. Je to nesystémové a zmatené, míní vláda

Návrhy poslanců opoziční SPD na zvýšení daňových slev a na snížení daně z příjmů malých firem se na pondělním jednání vlády asi setkají s nesouhlasem. Poslanci SPD chtějí snížit daň z příjmů firmám s obratem do tří milionů korun až na 15 procent. Vláda ale uvádí, že v současné době nelze s navrhovaným snížením přímé daňové zátěže pro všechny daňové poplatníky souhlasit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J79a84n 90P71u54l93e70c

25. 5. 2020 11:41

Co tahle snížit příspěvky politickým stranám pane Okamuro? Ale to by Vás politika potom asi už nebavila že.

0 0
možnosti

SPD upozorňuje jen na Korunavirus.:-)

0 0
možnosti

Zrušte DPH a přibude vám voličů.

1 0
možnosti

Luboš Marek 12561

Podle mne je SPD skupinka amatérů, pod vedením Okamury.

Každý přece ví, že Okamurova partaj je populistická až se parlamentním demokratům dělá z toho špatně.

LIdi, teda ten populos, jim po zvolení k zvedání paží a tlačítkování podle rozhodnutí majitele klubu, nemají do parlamentování ani vládnutí co kecat. Stačí jim k vyjádření souhlasu a nesouhlasu jednou za čas volby. A basta!

Nějaký SPD to takhle nezodpovědně a ještě za peníze poddaných narušuje. Tomu je třeba zabránit a nejlépe navždy. Demokratický zastupitelský parlamentarismus si rozvracet nenechaj.

0 0
možnosti

Proč SpD neustále podporuje vládu při každém důležitém hlasování? Proč místo opoziční role hraje roli koaličního partnera ANO, ČSSD a KSČM?

2 0
možnosti

SPD často kritizuji. Nebudu ale kritizovat za každou cenu. Tenhle návrh je rozumný a ani není populistický a je výhodný pro aktivně pracující lidi . Ale vládě vyhovují vyšší daně, aby z nich pak mohli uplácet lidi, kterým se nechce pracovat. ( viz například ošetřovné od 25.5. a mnoho dalších nesmyslů).

1 0
možnosti

Okamura prezentoval další ze svých „geniálních“ nápadů. Je to opravdu kašpárek české politiky. ;-D!!

4 4
možnosti

Blby je, ze chytrejsi napady padaji z kasparka nez z vladnich kasparu

2 2
možnosti

Než snižovat daně je lepe snížit odvody a podpořit konkurence schopnost českých firem před nájezdem importéru .

0 0
možnosti

Zvýšení daňové slevy je zcela na místě neb se průměrná mzda uvedla inflačně od roku 2008, kdy byl tento bonus zaveden, téměř o 13.000. Inflačně myslím to, že poměr mezd k Rakousku trčí na 1/3 a Slováci nás již předběhli. Daň z inflačních 13.000 inkasuje stát, který inflaci způsobil zhruba od roku 2013, kdy úmyslně podrazil kurz EUR. Sleva by se skutečně měla odvíjet od průměrné mzdy s výchozími parametry 2070/22592 z roku 2008. Ta věc nesouvisí s SPD, ale v podstatě souvisí s likvidací podnikání v ČR. Stát udržuje podivný systém nařízení ve mzdové oblasti tak, aby jeho vývoj byl výhodný pro výběr SP,ZP a daní. To způsobuje odliv mladých do zahraničí, kde si mohou běžně až 3x více za stejnou činnost. Pak se musí dovážet zahraniční levná pracovní síla. Tito mladí pak zakládají rodiny již v zahraničí a mohou volit, kde budou odvádět daně. Babišova vláda tento jev velmi zrychlila, neboť její voliči jsou převážně důchodového, staršího věku a bývalí komunisti. Z těchto navíc vybraných peněz financuje inflační zvyšování důchodů, což vlastně zvyšování důchodů ani není. Tudíž tento návrh SPD musí logicky zamítnout, Jako-li je správný a byl navrhován opozicí už v Sobotkově vládě. někdy je z toho smutno až na zvracení....

1 1
možnosti

Vláda takovýto návrh SPD samozřejmě zamítne. Jednak by se tím Babiš připravil o možnost jej v budoucnu prezentovat jako svůj vlastní návrh, jednak ČSSD a zejména Maláčová by tím přišla o finance na své šílené sociální experimenty. Maláčová - to je takový moderní Dr. Mengele české ekonomiky.

2 1
možnosti

V předvolební debatě odpověděl Okamura kladně na otázku, zda je strana pro nebo proti zavedení progresivní daně. Tzn. řekl, že ano. Změnil názor?

1 0
možnosti