Diskuze

Zajistěte 30 tisíc testů na koronavirus denně, žádala vládu marně opozice

Pět opozičních stran - Piráti, ODS, KDU-ČSL, TOP 09 a hnutí STAN - společně ve Sněmovně požadovalo, aby vláda před případnou druhou vlnou epidemie koronaviru zajistila možnost otestovat denně na virus 30 tisíc lidí denně. Chtěly to prosadit na mimořádné schůzi Sněmovny při jednání o aktuálním výskytu covid-19. Poslanci ANO, ČSSD a KSČM to odmítli.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Uplne nevim co by se muselo stat abych se ucastnil podobne akce a nechal se testovat...nejsou k prubehu zadna data ten covid je tu kratce a nikdo nevi jestli se ti co tim prosli nakazi znovu.budu drzet basu rousky odstupy atd ale to je tak vse

0 0
možnosti
LF

Škoda, že ti co radí, doporučují dnes z opozice tak zklamali a prohráli co se dalo. Dnes mohli bez jakýchkoliv problémů provádět 30 tisíc testů ne za den, ale i za půlden.

Kibicovat to by jim šlo, že nekibicovali sobě, když drželi otěže.

1 0
možnosti

Nedá mi to nevzpomenut si na přesně podobnou debatu v polovině ledna, kdy opozice grilovala vládu zda má připraveny OP ve státních rezervách.

Vláda a její obhájci typu Šaník, Sazeček, Tesařík a plno dalších reagovali úplně stejně jako dnes.

Vše bylo zoufalé a zbytečné a dle nich opozice měla mlčet. No jaký div, když po dvou měsících ta samá vláda a všichni ti Sazečkové museli vysvětlovat proč najednou nic není a chudáci se hájili, že o tom nikdo nevěděl.

Dnes jsme ve stejné situaci, opět opozice požaduje kapacity přípravu a mnoho další práce a opět je zde plno chytrých co nic nepotřebují.

No počítám, že na podzim ti samí zas budou vykládat, že nikdo nic nemohl předvídat.

NO JAK TO TA OPOZICE DĚLÁ ŽE ONA TO ZATÍM VŽDY PŘEDVÍDÁ.;-D

3 2
možnosti
RV

Opozice chrlí tolik návrhů, že se dá zpětně zajisté najít mezi tou spoustou nesmyslů i nějaká perla. Problém je, zjistit že se jedná o perlu v době, kdy s tím opozice přijde.:-)

0 0
možnosti
RV

Snad by se měla vylepšit chytrá karanténa, ať technika vede lidi k tomu, aby se chovali zodpovědně. Prostě veřejné prostory, kam se dostane jen ten, kdo si aplikaci nainstaluje - v Asii k tomu slouží ofocení QR kódu u vstupu. A ti bez aplikace se tam nedostanou, nebo můžou mít vyhražené hodiny.

0 1
možnosti
Foto

Tak jsme se dozvěděli že vláda je zcela neschopná a všechno co udělala je špatně. My (opozice) jsme to říkali už v březnu, ale nikdo nás neposlouchal a takhle to proto dopadlo. Naše skvělá doporučení byla odmítnuta, později ukradena a vláda je jako svá později úpravami znehodnotila a prosadila.

Kdo čekal něco jiného ?

2 0
možnosti

No pokud máme takto amatérskou vládu co se chová jak malé děcko, tak asi nikdo nic jiného nečekal. Ostatně neděje se teď s oněmi kapacitami to samé?;-D

1 0
možnosti
MU

Nevidím důvod, proč by měla vláda ČR platit za něco, na čemž nevydělají podniky že svěřeneckého fondu. Navíc každý občan České republiky bude letos zatížen dluhem pouze 50 000 Kč. Za ty drobné nemá nárok na ochranu před covidem 19.

0 1
možnosti
DT

30 000 denně? Každý den? Celý rok? Roky? Na co? Tak budete vědět, že ten a ten má virus no a co? Lidem s ním stejně nic není, umírá se ne na covid ale s ním, na jiné nemoci, které má člověk paralelně.

Je to jen obrovský tunel, nic víc. A tzv. opozice se chce přiživit.

2 0
možnosti
Foto

To je ostuda opozice. Testování všech horníků bylo epidemiologicky určené. Ale koho chce testovat když je léto a nikdo nemá příznaky. V zimě měla spoustu lidi příznaky a Covid to nebyl. Ale koho testovat v létě ??

2 0
možnosti

Chápete slovo připravit, To neznamená e se začne hned v létě testovat, ale znamená to že je třeba připravit ony kapacity na podzim a zimu, kdy se může nákaza opět zvednout. jenže to je na vás asi moc složité;-D;-D

0 0
možnosti
MB

Ta opozoce je fakt banda kasparu. Nejdrivprozazuji, at je vsem osvc nahrazen i najem a 25tis mesicne a pak protestu proti 500mld deficitu. Kdyby jim to proslo tak tu jsme tak na bilionu. A ted chcou vice testu :-). Tihle demokrate, co se chovaji jak socialiste, by se meli pakovat.

18 0
možnosti
VF

Kdyby se všechny tyto prostředky, co se dávají na snahu o vylovení viru z planety (a správně by se tedy podle této logiky měly lovit všechny podobné viry, když už, protože korona asi nebude o moc nebezpečnější než ostatní virózy a chřipky), investovaly raději do výzkumu toho, jak zabránit, aby se u disponovaných osob nerozjel nezřízený zánět, a jak ho utlumit, bylo by to milionkrát efektivnější. Navíc ten princip slabiny v imunitě, díky které zareaguje nepřiměřeně nebo zcestně na infekci bude stejný, bez ohledu na to o jakou konkrétně ifekci jde, nemusí se tedy řešit, jestli chřipka nebo korona, prostě by se zamezilo špatné reakci. Takhle se jen vyhazují prostředky do vzduchu a výsledek bude pravděpodobně nula nic.

3 2
možnosti
JN

vás je v diskusi škoda

0 0
možnosti