Diskuze

Nová tvář ČSSD Šmarda netřídí voliče na pražskou kavárnu a vesnickou hospodu

Ve vládě s Andrejem Babišem má menší koaliční partner problém, říká Michal Šmarda, nový místopředseda ČSSD. „Vnímá vládu jako manažerské uskupení, ve kterém on hraje ředitele vlády a ministři jsou náměstci, kteří vykonávají jeho vůli na určitých úsecích,“ říká Šmarda. Ve volbě místopředsedů dostal víc hlasů, než ministři Jana Maláčová a Tomáš Petříček.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nezlobte se, že se vám pletu do diskuze, ale jen bych něco rad dodal k té “koruně navíc”. Nejlepší samozřejmě je zbytečně neutracet a nezvyšovat žádné daně.

Pokud má pan premiér příjmy státu dobře spočítané a nebudou potřeba žádné dodatečné příjmy, tak je vše v pohodě a já rozhodně nechci prosazovat žádné zvyšování daní.

Ale jde mi o to, že pokud další příjmy potřeba budou, tak je určitě lepší více zdanit banky, operátory a korporace, než zvyšovat DPH, daň z příjmu FO nebo povinna pojištění.

0 0
možnosti
JP

" Já mám ministerstvo a budu tady prosazovat program NAŠÍ strany a na koaliční smlouvu kašlu" něco v tomto duchu , pane Šmarda ? ;-D;-D;-D;-D

1 0
možnosti
JC

Vedle paní Maláčové ohromný talent a naděje ČSSD.

1 1
možnosti
JS

To je snad ironie. Tohoto pána zatím neznám. Ale Maláčová a talent. Jedině na rozhazování peněz. Ale to umí každá druhá žena, ale rozhodně účelněji než ona.

3 0
možnosti
AR

Takže pokud jsem schopnější a vydělám více, tak mi ty peníze seberou a dají je někomu kdo není schopný nebo ještě lépe někomu kdo se válí doma na sociálních dávkách? Tak to opravdu nechci....

3 1
možnosti
MM

No vidite, rikal pravdu... ta strana neni pro vsechny :) je bud pro lidi, co chteji penize jinych, nebo pro lidi, kteri chteji dotovat mene ambiciozni.

4 0
možnosti
Foto

Cortez, takovy ceska Cortez.

0 0
možnosti
JK

ČSSD se musela úplně zbláznit, když si do vedené zvolila lidi typu Šmardy, Petříčka nebo i té Maláčové. Už když jsem byl u třetí otázky mi bylo jasné, že tenhle člověk je Sobotkovec jako poleno a pak to rozhovor sám potvrdil.

Oni si snad nepamatují, proč dostali 7%?

3 1
možnosti
PK

P50e76t87r 86K50o22l12á45ř

4. 3. 2019 14:22

Fotografie vedení ČSSD vypadá jako skupinové foto z chráněné dílny ... :-P

2 0
možnosti
JK

Tak v tomhle jasně veodu Piráti.

2 0
možnosti

Je zajímavé, že když v minulé vládě "ředitel" Sobotka vyhazoval z vlády nepohodlného "náměstka" Babiše, tak tady žádní oranžoví Šmardové nekvičeli nic o zvůli silnějšího koaličního partnera a o utiskování toho slabšího, který jistě také měl těžkou pozici při prosazování svého programu. Přesto si to ANO nechalo líbit a z vlády neodešlo.

A to nešlo o obyčejného ministra, ale o prvního vicepremiéra. Asi jako kdyby dnes Babiš vyhodil Hamáčka a očekával, že to oranžády skousnou a místo něj jen dodají někoho jiného.

5 2
možnosti
MK

no to jste trochu ustřelil. Sobotka v 1. řadě vůbec neměl Babiše do vlády brat, jeho totální střet zájmů byl zjevný každému, kdo nemá v hlavě úplnou řezanku. Že našel odvahu ho vyhodit, byť pozdě, mu slouží jedině ke cti.

2 1
možnosti
JB

J22a94n 67B87u54b23e38n

4. 3. 2019 14:17

Žilo bylo 10 pánů, kteří spolu chodili každý den do restaurace na oběd. Za oběd měli pokaždé zaplatit dohromady přesně 1000 korun. Pánové se dohodli na tom, že se na té tisícovce budou podílet tak, jak platí daně. Takže První čtyři, ti nejchudší, neplatili nic. Pátý zaplatil 10 korun, šestý 30 korun, sedmý 70 korun, osmý 120 korun, devátý 180 korun a desátý, ten nejbohatší, 590 korun. Takhle to šlo celé roky a nikdo si nestěžoval.

Až jednou hostinský přišel s tím, že jim dá slevu a bude po nich chtít každý den za oběd jen 800 korun místo 1000, protože jsou to stálí zákazníci. To bylo od něho moc hezké. Jak si ale rozdělit těch ušetřených 200 korun? Kdyby každý z deseti pánů platil o 20 korun méně, prvních pět pánů by dokonce dostávalo peníze za to, že chodí na oběd.

Hostinský jim navrhl se o úsporu podělit tak, v jakém poměru platí za oběd. Vzal si papír a tužku a začal počítat. Vyšlo mu toto: Pátý pán už nebude muset platit nic, stejně jako první čtyři, takže 100% úspora. Šestý bude platit 20 korun, místo 30, ušetří 33%. Sedmý bude platit 50 místo 70 korun, ušetří 28%. Osmý pán zaplatí 90 místo 120 korun a ušetří 25%. Devátý zaplatí 140 místo 180 korun, takže ušetří 22%. Desátý pán, nejbohatší, bude platit 490 místo 590 korun. Úspora 16%. Každý z těch

šesti na tom bude lépe, než předtím, a ti první čtyři mohou i nadále jíst zadarmo.

4 0
možnosti
JB

J30a11n 61B48u90b48e51n

4. 3. 2019 14:18

Jak se ale vzápětí ukázalo, velké nadšení ten návrh nevyvolal.

"Takže já z těch 200 korun dostanu jen 10?", křičel šestý pan, ukázal na desátého, nejbohatšího, a pokračoval: "A tenhleten dostane hned 100!" "To je pravda!", křičel pátý pán, "Já ušetřím jen 10 korun, ale on desetkrát víc!". "Opravdu!", přidal se sedmý, "takže jemu stovku a mně jen dvacku?!". Rozkřičeli se i první čtyři pánové: "A my nedostaneme vůbec nic? Jak k tomu přijdeme? Zase jsou na tom nejhůř ti nejchudší, jako vždycky!" A všech devět se vrhlo na toho desátého a ztloukli ho.

Příštího dne se desátý pán u oběda neobjevil. Nijak jim to nevadilo, prostě si sedli a jedli bez něho. Když ale došlo k placení, zjistili zajímavou věc: Všichni dohromady neměli ani na polovinu sumy, kterou zrovna projedli. A pokud mezitím neumřeli hlady, tak se tomu diví dodnes. a projedli. A pokud mezitím neumřeli hlady, tak se tomu diví dodnes.

A podobně se bude divit sociální demokracie, až bude mít 4% :)

7 0
možnosti
MS

Socanům už nic nepomůže.

2 0
možnosti
JP

Ale pomůže - Šmarda .................

1 0
možnosti