Miroslav Šlouf

Miroslav Šlouf | foto: MF DNES

Šlouf chystá politický comeback. V Praze kandiduje za Zemanovce

  • 16
Jeho posledním "zářezem" byla spolupráce na předvolební kampani Miloše Zemana, předtím se zviditelnil v kauze Savoy a dlouhá léta byl Zemanovým poradcem. Teď chce Šlouf kandidovat na pražského zastupitele v podzimních komunálních volbách za SPOZ.

Voliče bude Šlouf hledat ve volebním obvodě Prahy 7 a 8. "Byl navržený několika místními organizacemi, kraj jeho kandidaturu potvrdil," řekl serveru Aktuálně.cz místopředseda Strany práv občanů-Zemanovci (SPOZ) Vladimír Hönig.

"Je to kvalitní osobnost a obvod velice dobře zná, dříve na sedmičce starostoval. Můžeme využít jeho zkušeností. Je ovšem otázka, jestli bude s kandidaturou souhlasit," dodal Hönig, který je také předsedou pražské SPOZ.

Aktuálně.cz však tvrdí, že Šlouf s kandidaturou souhlasí, přestože celý den nereagoval na telefonáty ani SMS zprávy.

Miroslav Šlouf neúspěšně kandidoval do Senátu v roce 2000, na Chrudimsku se mu podařilo získat jen nad deset procent hlasů a skončil až jako čtvrtý. Poté se stáhl zpět do politického pozadí.

Pobyt v zákulisí mu však evidentně svědčil. Důkazem může být snaha o ovlivnění poslední prezidentské volby, kdy se Šlouf sešel v hotelu Savoy s Klausovým kancléřem Weiglem čtyři dny před hlasováním.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video