MEX: Fabia Scout

MEX: Fabia Scout | foto: Dan Materna, MF DNES

Škoda se předvedla světu

Frankfurt - Jeden z největších autosalonů světa se včera rozjel na plné obrátky. Návštěvníci dvaašedesátého ročníku přehlídky nejnovějších aut ve Frankfurtu nad Mohanem upírali oči k českému stánku. Škodovka tu totiž představila nový model Fabia Combi. A rovnou odtajnila cenu: základní verze se slabším motorem bude už v roce 2008 k dostání za 286 tisíc korun. Prodloužená verze nové moderní fabie tak bude překvapivě pouze o pět tisíc korun dražší než dnes. Na novou fabii si už brousí zuby konkurenční „kombíky“. Přímo ve Frankfurtu se už představil Renault Clio Grandtour. Škodovka se ale zastrašit nenechala. Představila studii Fabie Scout a novou modelovou řadu Greenline, která je zaměřená na nižší emise oxidu uhličitého. Autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem bude mít otevřeno až do 23. září.
Frankfurt - Chcete na vlastní kůži vyzkoušet rychlost porsche nebo pohodlí BMW dříve než všichni ostatní? Zajeďte si do Frankfurtu. Včera zde začal 62. ročník autosalonu. Představila se zde také nová Fabia Combi. Do prodeje by měla jít na začátku příštího roku. Cena by měla začínat na 285 900 korunách. Nový model je o něco větší a objemnější než současný. Téměř každý může zkusit usednout za volant některého z 200 vozů třinácti značek. Stačí jen řidičský průkaz, doklad totožnosti a trochu pevnější nervy. Přeci jenom: o projížďku v nových vozech je poměrně velký zájem. Předloni tuto atrakci vyzkoušelo třináct tisíc návštěvníků. Na zájemce čeká asi dvacetiminutová projížďka po městě po boku se zástupcem automobilky. K dispozici jsou i sportovní vozy.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video