Seniory okrádají ve Zlíně podvodníci

Zlín - Důvěřivé seniory ve Zlíně okrádají podvodníci, kteří jim slibují výhru. Téměř slepou devadesátiletou stařenku připravil minulý týden ve Zlíně o 10 tisíc korun muž, který jí tvrdil, že vyhrála v soutěži 50 tisíc korun. Namluvil jí ale, že je nutné, aby zaplatila daň z příjmu. "Žena mu poslední peníze dala s tím, že je má na pohřeb a výhra se jí hodí. Ovšem peněz se nedočkala," řekla mluvčí zlínské policie Květa Malenovská.
Lépe dopadla zlínská důchodkyně, které zřejmě stejný pachatel řekl, že vyhrála 50 tisíc korun. Peníze na daň neměla doma a vydala se do spořitelny, aby je vybrala. "Naštěstí se po cestě svěřila sousedce, která upozornila policii. Muž se už neukázal," uvedla Malenovská.

Postup zlodějů se podle ní mění. "Dříve prosili o peníze na opravu auta, které se jim zrovna pokazilo nebo nosili hrnce od fiktivních příbuzných, za něž bylo třeba doplatit. Nyní se objevili podvodníci oznamující výhry," upozornila. Dodala, že za podvod jim hrozí až tři roky vězení.

Policisté na Zlínsku letos zadrželi dvě ženy ve věku 31 a 21 let, které šestasedmdesátileté babičce v Brumově-Bylnici oznámily, že vyhrála soutěž tamního městského úřadu o 70 tisíc korun. Když zjistily, že si informace na úřadě ověřuje, nasedly do auta a ujely. "Podle popisu vozu policisté dvojici z Ostravy zadrželi v nedaleké Nedašově Lhotě.

Dvě osmdesátileté obyvatelky penzionu v Otrokovicích na Zlínsku neznámý pachatel v minulých dnech přesvědčil, že vyhrály v soutěži a připravil je o 10 tisíc korun. Dobře reagoval osmdesátiletý stařík ve Zlíně, který zjistil, že po odchodu dvou brusičů z Ostravy, které si pozval domů, postrádá 30 tisíc korun. Zavolal policisty, kteří pachatele podle popisu dopadli ještě s penězi ve voze.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video