Senátoři za volantem

Senát rozcupoval sněmovní návrh zákona o silniční dopravě. Nu, proč ne, ať se ctihodní otcové tuží. Opravil jeden zjevný nesmysl, který ponižoval malé lidi tím, že by se doživotně museli vozit v dětských sedačkách.

O dalších "opravách" můžeme diskutovat celé dny. Proč mají přilbu nosit jen děti a dorostenci? Copak dospělí mají hlavu ze železa? A proč mají auta svítit jen v zimní čas?

Páni senátoři zkrátka prokázali, že jsou řidiči a co řidič, to názor. Jenže je tu jedno velké jenže. Před pár dny vrátili protiústavní zákon o České národní bance sněmovně celý, s tím, že se nebudou bavit o prkotinách, jako jsou jednotlivé paragrafy. Možná tím zpozdili náš vstup do Unie o dobrý rok.

Proč se tedy babrali najednou v přílbách a světlech? Není to tím, že tomuhle aspoň trochu rozumějí, zatímco bance vůbec ne?


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video