(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

KVÍZ: Rozkrájím se pro váš hlas, voliči! Poznáte kandidáty podle hesla?

  • 15
Přes dvě stě kandidátek a kandidátů chce obsadit pouhých 27 křesel v českém Senátu. Dalo by se očekávat, že při tradičně nízkém zájmu voličů o výběr politiků do horní parlamentní komory budou chtít přesvědčit originálními a nezaměnitelnými hesly. Jenže realitou je spíše opak. Poznáte kandidáty podle sloganu?

Bydlím tu a bydlet budu!

Žiju tu s Vámi, znám Vaše problémy.

Žiju tady.

Do kvízů vstupte zde

Kolik vidíte rozdílů ve významu těchto tří hesel tří různých kandidátů? A jakou asi mají pro práci v Senátu náplň, co by tam chtěli dokázat?

Inu - vymyslet trefné heslo, které by jednoznačně identifikovalo politikovy záměry, není snadné. Ale možná ještě těžší je pak pro voliče se rozhodnout.

V plejádě sloganů, z kterých můžete vybírat a tipovat, se často objevují také výkřiky jako „Budu za vás kopat!“, „Bez vás to nedám!“, „Vrátím vám budoucnost!“

Ať už vyberete ve skutečných volbách jakéhokoli svého favorita, přejeme vám šťastnou ruku. O tom, kdo všechno kandiduje a zda se volby do třetiny Senátu letos konají i ve vaší volební místnosti, se dozvíte ve speciální volební příloze iDNES.cz.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video