Josef Škrla

Josef Škrla | foto: archiv

Šéfa sekty Škrlu hledá policie. Vrátil se do Brna?

  • 12
Na šedesát svědků má vypovídat v procesu s Barborou Škrlovou a spol. Jenom jeden chybí a nikdo netuší, kde je. Možná je to přitom ten nejdůležitější – Josef Škrla.

Otec Barbory a bývalý člen Hnutí Grálu zvaný Čan není z ničeho obviněn. Vedl však náboženskou skupinu, jejímiž členy byli i obžalovaní.

Právě náboženské blouznění by přitom podle jedné z vyšetřovacích teorií mohlo vysvětlit důvod, proč vlastně lidé z kuřimské kauzy týrali malé chlapce.

Kdyby Škrla promluvil, osvětlil by mnoho záhad v případu. Naposledy se objevil loni v Kodani, je však možné, že je v Česku. "Volali mi známí, že ho na jaře spatřili několikrát v Brně," sdělil Josef Kolinský, který dříve aktérům kauzy pomáhal.

. Soud v kauze Kuřim pokračuje čtením listinných důkazů

Po Škrlovi jde i policie. "Pátráme ale jen po jeho pobytu," řekl Ladislav Kadeřábek z policejního prezidia. Policisté by však Škrlu nezatkli, jen by mu řekli, že si má vyzvednout obsílky.

Bez ohledu na současné soudní líčení se kauza dál vyšetřuje na Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Ten podle informací MF DNES shromažďuje důkazy i proti Škrlovi.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video