Otužilci z celé republiky se sešli v Praze, aby změřili své síly. | foto: Michal Šula, MF DNES

Šedesát otužilců závodilo ve Vltavě

  • 5
Šedesát otužilců se sešlo v sobotu v Praze, aby se ponořili do chladné Vltavy. Branický Klub Ledních medvědů pořádal závod, na jehož pomyslné startovní čáře nechyběl ani plavecký veterán, dvaadevadesátiletý Ladislav Nucek.

"Dnes je Ladislavu Nuckovi 33 750 dnů. V obdivuhodné kondici uplaval s velkou rezervou závod na 100 metrů," řekl předseda pořádajícího klubu Richard Blatný, který patří k pokořitelům kanálu La Manche. Nejmladším účastníkem závodu se stal devatenáctiletý "lední medvěd" Michal Vašák.

Počasí dnes plavcům a plavkyním z dvou desítek oddílů z Česka i Slovenska v Praze příliš nepřálo. Voda měla teplotu 3,6 stupně Celsia a vzduch nula stupňů. Vytrvale pršelo.

Otužilecká sezona začíná podle Blatného první sobotu v roce závodem na 300 metrů v ponorné řece Punkvě. Končí pak v polovině dubna. Obsahuje sérii 24 závodů. Akce otužilců se těší v posledních letech velké oblibě. Nejznámější z nich je Memoriál Alfréda Nikodéma, který se koná každoročně na svatého Štěpána u Národního divadla.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Témata: Medvědi, Praha, Vltava

Video