Diskuze

Vyšší rodičovský příspěvek by rodiny dostaly i zpětně, ujišťuje Schillerová

Zvýšený rodičovský příspěvek 300 tisíc korun dostanou rodiny s dětmi do čtyř let v případě potřeby podle ministryně financí za ANO Aleny Schillerové i zpětně. „I kdyby vyšší rodičovský příspěvek nebyl k 1. lednu, tak to dostanou zpětně,“ uvedla ministryně. „Takže se rodiče nemusí bát,“zdůraznila Schillerová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JKF

Jinak řečeno, asi někde udělali soudruzi chybu, a tak se teď budou snažit to navýšení rodičáku oddálit, co to půjde s nadějí, že lid zapomene....A až sem dorazí recese ze západní Evropy, tak už to nepůjde

0 0
možnosti
KK

Vadí mi to celoplošné rozdávání. Podporujme rodiny s max. 2 dětmi. Ať si z toho plození někteří nedělají výdělečnou činnost. Kdo na to má ať má klidně dětí víc, ale za své. Namísto toho ať se zapracuje na prevenci a antikoncepci ať děti neplodí asociálové, kteří jim nemají co dát. Každá vláda slibuje snižování daní, ale skutek utek, pravicové i levicové je jen zvyšují.

1 2
možnosti
MP

Každý hezky za své. Nejsme v socialismu.

0 0
možnosti
Foto

Free stuff × freedom.

Věci zdarma vs. svoboda.

Podle toho co je pro koho důležitější tíhne spíš k socialismu nebo ke kapitalismu respektive. Aspoň tak to vidím já.

1 0
možnosti
VD

Socialisté nemaji ve vládě co dělat

2 0
možnosti
MH

Nechutný populismus a rozhazování peněz.

3 0
možnosti
Foto

fuj, ten její usměvavý úšklebek, jako čínský prezident, fuj, děda měl deset dětí, žádné příspěvky a nestěžoval si v tenkrát těžkých dobách, ve válečných a poválečných dobách ...

1 0
možnosti
LB

Když už musí dávat nějaké dávky, tak by bylo lepší "rodičák" zrušit úplně a zavést dávku ve formě doplatku mateřské do 100% mzdy. Stálo by to tak odhadem třetinu a nepodporovala by se nadměrná porodnost pobíračů dávek. Osobně znám rodinu, která plození dětí pojala jako výdělečnou činnost, a podporovat tyhle typy lidí je nesmysl.

1 0
možnosti
JN

Tentokrát naprosto souhlasím s paní Brožkovou. S tím, že podle mého názoru by bylo třeba "doladit" a) otázku délky mateřské dovolené (myslím, že by se mohla prodloužit až na 1 rok) ; b) otázky délky rozhodné doby pro výpočet průměrné měsíční mzdy pro výpočet výše MD (asi z čisté mzdy). Ale obávám se, že by se k tomu nenašel dostatek politické vůle nejen u koalice (u paní Maláčové takovou vůli vůbec nepředpokládám), ale ani u tzv. "opozice".

0 0
možnosti
JK

Hm. A když se zvýší přídavky, anebo daňové odpočty, také to dorovnají zpětně ? :-/

0 0
možnosti
Foto

Tímto rozdáváním deformujete tzv. přirozený výběr přírody a zvyšujete do budoucna sociální závislost tohoto státu. Přitom schopní, pracovití a šikovní lidé platí všude a za všechno.

5 0
možnosti
MP

Socialisté holt potřebují volYče. Takhle by se jim už nenarodili.

0 0
možnosti
JN

Souhlasím s názory, které vyčítají "koblihářům" to, že nechtějí zrušit daň z nabytí nemovitých věcí. Méně už ale chápu, pokud se mezi těmito kritiky nacházejí lidé z řad Pražanů, kterým naprosto nevadí "pirátskohřibovský" návrh na zdvojnásobení současné daně z nemovitostí. Chápu, že daň z nabytí nemovitostí je nemravná. Ale platí se pouze jednou. Při nabytí nemovitostí. Zatímco daň z nemovitostí se platí každoročně nejen po celý život současného poplatníka, ale i po další celé životy příštích generací, které v oné nemovitosti hodlají bydlet.

0 0
možnosti
RC

no fajn, az na to, ze z bezneho prazskeho bytu na te prvni dani zaplatite skoro 200 tisic. Takovou castku na dani z nemovitosti zaplatite az vice nez 100 let!

0 0
možnosti