Ruští záchranáři oceněni v Bruselu

- Z protokolu zasedání Rady Evropy: Vysoké smluvní strany se shodují, že za zvýšenou úmrtnost dospělého i dětského obyvatelstva v Čečensku mohou zejména vedra a malá odolnost zdejších usedlíků proti náhle přiletivším kovovým předmětům. Rada Evropy vysoce oceňuje pomoc Ruska této těžce strádající zemi.

Zejména hygienická akce při odklízení zemřelých civilistů zaslouží obdiv celého světa. Podařilo se dokonce překonat rekordní počet řádně pohřbených domorodců, jejž stanovil v roce 1995 v Bosně rytíř míru a humanity generál Mladič.

Rada Evropy si tímto dovoluje navrhnout vysoce váženého pana prezidenta Putina na Nobelovu cenu míru. Jakožto zastánci demokracie a humanitních ideálů nemohou ministři Rady Evropy zcela opominout fakt, že při masivní pomoci Čečensku došlo k drobným přehmatům.

Vyčerpaní ruští záchranáři občas civilistům vypijí kolínskou nebo ukradnou hodinky. Pokud však opravdu, jak někteří tvrdí, v Čečensku dochází ke zřídkavým incidentům, Rada Evropy konstatuje, že Rusko už za ně bylo dostatečně potrestáno na hokejovém mistrovství světa porážkou od Lotyšska.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video