Diskuze

Policie odložila případ ruského diplomata, který kupoval munici na černém trhu

Policie odložila vyšetřování ruského diplomata, který se v Česku snažil koupit na černém trhu speciální náboje do odstřelovacích pušek. Diplomat působil na ruské ambasádě v Praze na místě zástupce oficiálního vojenského přidělence. České úřady neměly jinou možnost, diplomat měl mezinárodní imunitu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vyhostit celou Ruskou diplomacii asi by se stalo v Rusku to samé.....kdyby byl namočen Český diplomat ....

1 0
možnosti
AM

338 Lapua Magnum (8.6×70mm or 8.58×70mm) is a rimless, bottlenecked, centerfire rifle cartridge. It was developed during the 1980s as a high-powered, long-range cartridge for military snipers. It was used in the War in Afghanistan and the Iraq War.

0 0
možnosti
BV

Celé je to divné. Lapua má zastoupení v Rusku a náboje Lapua se dají přímo v Rusku koupit. viz odkazy.

Ze zveřejněných informací vyplývá, že ten obchod probíhal pod přímou kontrolou naší tajné služby a policie a prodávající s nimi spolupracoval už před vlastním prodejem. Od toho je jen krůček k čistě teoretické hypotéze, zda ten diplomat nedostal velmi výhodnou cenovou nabídku na nákup nábojů, že prostě neodolal si přivydělat. Aktivní střelci či myslivci jistě potvrdí, že kvalitní náboje jdou dost do peněz a takže nakoupit levně by mohlo být lákavé.

Nicméně i kdyby šlo o plánovanou provokaci, tak je zřejmé, že ani diplomat nemá právo nakupovat náboje na černém trhu a po takovém odhalení musí zemi opustit.

https://www.lapua.com/distributors/

https://www.tempgun.ru/catalog/?q=Lapua&s=%D0%9D%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B8

1 0
možnosti
AM

Kupovat náboje legálně v Rusku a pašovat je do ČR je trošku těžší než je koupit na parkovišti, pokud s nima máte nekalý úmysly.

0 0
možnosti
RM

...na co proboha Zeman potřeboval munici?

4 1
možnosti
ID

Asi v delíriu chtěl zastřelit Ovčáčka, protože mu nechtěl půjčit koloběžku.

0 0
možnosti
DN

Na parkovišti to kupoval pro tajnou službu své země .... 8-o 8-o 8-o

1 0
možnosti
VO

Nakupoval finské náboje Lapua ??

Jen to vypovídá o světě tajných služeb. Finské náboje nemusí znamenat finského vraha, a "látka podobná novičoku" neznamená vraha z ruska.

4 11
možnosti
MK

Nicméně fotka dvou ruských agentů motajících se poblíž místa útoku novičokem už to prakticky znamená

7 0
možnosti
JS

Nebyla to munice, ale střelivo. Jen pro pořádek.

Proč to sháněl, je otázka, když si toho doma může objednat kamion s diplomatikou SPZ.

Tady něco smrdí.

5 1
možnosti
BV

Třeba dostal tak výhodnou nabídku, že té láci neodolal. Jen měl smůlu, že mu to nabídnul někdo kdo spolupracoval s naší tajnou službou:-)

0 1
možnosti
PT

Tak stále trošku tápu, střílím již dost let a to primárně z kulových zbraní, ale stále nějak nerozumím tomu co je skryto pod pojmem "munice do odstřelovacích pušek". Dokáži si představit pušky různých ráži a způsobu užití, stejně tak i různé výkony a použití munice, ale ještě jsem na žádné krabici nábojů ať již RWS, S&B ani Lapua neviděl nápis munice pro odstřelovače a to včetně mnoha různých balení munice pro armádu a jejich barevného značení (trasování, zápalná, průbojná) rád bych se dozvěděl něco bližšího, nějak se mi nechce věřit, že by si nedokázal, zrovna ruský diplomat, zajistit munici do pušky jinak než zevlováním v Říčanech :-)

2 3
možnosti
MS

Za to zmatenou "pojmologií" bych hledal spíš novináře a jejich snahu o zjednodušení. Samozřejmě špatnou. Neví o čem píše a takhle to dopadne.

2 1
možnosti
JK

Ruský diplomat, rovná se ruský agent. Ruský agent, rovná se rudý zločinec.

21 2
možnosti
BH

Vyhoďte je všechny.. Nejsou a nebyli nikdy nic jiného než chrapounští okupanti..

19 2
možnosti