Diskuze

Metanol se povedl, nejsem ale tak emotivní, řekl v Rozstřelu žalobce Kafka

Končící státní zástupce Roman Kafka před šesti lety dozoroval kauzu, která vešla ve známost jako „metanolová aféra“. Pro pachatele, kteří prodávali pančovaný alkohol, tehdy prosadil doživotní trest. Nový televizní film Metanol, který se případem inspiroval, v pondělním Rozstřelu pochválil. „Jen nejsem tak žoviální a emotivní,“ uvedl ke své postavě, již ztvárnil herec Jiří Kout.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

K filmu: dobry napad, dobre technicke zpracovani, ovsem priserne "herecke" vykony. Predevsim Jiri Kout byl naprosto tragicky. Vystup v soudni sini v podani Kristyny Malerove byl trapny. Veskere vylevy techto dvou byly totalne ulitle, prestrelene a neprirozene. Obecne herci z divadel mimo Prahu a predevsim tech moravskych hrozne prehravaji.

K rozsudku: tezko soudit lidske buranstvi, tu praci bych delat nechtel.

1 1
možnosti
JL

Spíše mi připadlo, že v druhém díle byl autor scénáře trochu bezradný a kličkoval. Jinak znáte trochu lidi z Ostravska, zvláště nižších sociálních vrstev?

0 0
možnosti
JP

Skoro bych řekl, že nešlo o úmysl, ale o záměnu. A možná i o záměnu pečlivě nachystanou, možná i nějakým konkurentem nebo někým obdobně zainteresovaným. Jinak mi to jednání nedává vůbec smysl. Varianta, že chlapi na Moravě neví, že i při pálení se metylalkohol od zbytku pálenky odděluje a přitom se výrobou alkoholu léta živí, lze těžko uvěřit.

1 1
možnosti
TS

T35i61b10o46r 85S60u81l15o

7. 5. 2018 15:19

Co se povedlo ? Celé je to v podstatě natočeno kolem třech lidí, asi aby to nebylo pro ČT moc drahé. Kde jsou zbylé oběti ? Kde jsou ti celníci a daňoví úředníci co to kryli? Kde jsou ti koncoví prodejci co to věděli ? Natočlili leda velké h...o.;-€

5 2
možnosti
JP

Povedlo se to, že Kafka vypadá jako Katány šmrncnutý Šimanskim. Chlapi se rozdělují jen na dvě kategorie - na ty ješitný a na ty, co si to nepřiznají.

1 0
možnosti
PS

Dlouho jsem se nedivál na žádný český nedělní počin, ale tohle bylo z filmového hlediska docela zábavné. Každopádně ve filmu zazněl nejedenkrát pojem rodiného klanu Dubinů, mocné mafie, jež se málokdo chtěl plést do kšeftů s nezdaněným alkoholem. Zajímalo by mne zda nějak dopadla tahle stránka kauzy. Veskrze nikdo z dotyčných něchtěl nikoho zabít, ale všichni se chtěli nelegálně obohatit a těch lidí bylo řádově více než jenom odsouzení. Pro Česko tenkrát silná mezinárodní ostuda, kdy zemřeli nejenom Češi, alei Slováci a Poláci. Přiznám se, že když už se v médiích začalo spekulovat, že se někdo otrávil z Hanácké vodky, vylil jsem všechen český alkohol do záchodu, ikdyž to možná u standartních značek jako Stock apod. bylo předčasně paranoidní, neměl jsem chuť riskovat pro pár kaček slepotu či život ... navíc ve filmu bylo naznačeno, že se tisíce litrů mělo dostat i do regálů Tesca, takže to mohlo být docela silnější kafe, než dávejte si pozor na alkohol ze stánků ...

0 0
možnosti
PT

P63e14t67r 10T25y90č49k81a

7. 5. 2018 14:47

Dubina = Březina. Odsouzeno.

1 0
možnosti
PK

Tak to musí být rozsáhlá psycho diagnóza napsat takovou slátaninu.

3 1
možnosti
Foto

Metanol se nepovedl, nikde jsem nečetl že by byl obžalovaný vysoce postavený celník či jeho podřízený. Nikdo mi nebude tvrdit že ani Policie o čachrech s alkoholem nevěděla.

5 3
možnosti
PK

Mluví se tam o filmu, chápete?

1 1
možnosti
VK

Mně se ten film líbil. Člověku z toho až mrazí - celá ta kauza šla trochu mimo mě - jednak většina probíhala na severní Moravě, takže pro Pražáka úplně jiný svět. A jednak a hlavně - já tvrdý alkohol v podstatě vůbec nepiji, takže absolutně nechápu, že se někdo nalejvá stáčeným rumem a pod... Ovšem když jsem to viděla v tom filmu, tak vlastně považuji za zázrak, že následky na zdraví a životech konzumentů byly "tak malé".

12 0
možnosti
PP

P22e51t74r 28P43á27l46k30a

7. 5. 2018 14:23

severní Morava je pro vás "úplně jiný svět", protože jste z Prahy? 8-o

To se fakt cítíte takhle ve skleníku? A není vám tam smutno?

4 5
možnosti
RV

Hloupá policejní estráda, nerealistické praktiky vyšetřování a zoufalá snaha neupozorňovat na fakt, že se jednalo o organizovaný zločin se vším všudy, nikoliv špatně spočítanou akci pár veksláků. Dno českého filmu se brzy stane nejhlubším místem na Zemi.

2 15
možnosti
Foto

Jednalo se o velmi dobře organizované zločinné spolčení. Šlo to hodně nahoru jak u celníků tak i policie, proto to mlžení ....

2 0
možnosti
Foto

Pořád mám tak nějak pocit, že pachatelé nedostali dostatečné tresty. Nemyslím pouze ty, kteří míchali a distribuovali onen jedovatý koktejl, ale také jedince, kteří měli z titulu svého pracovního či služebního zařazení důsledně aplikovat určité kontrolní mechanismy. Dle mého je pár trestů doživotí a řádově jednotky roků za mřížemi dost málo za všechny ty mrtvé a zmrzačené.

11 0
možnosti
VM

Nikoho zabít nechtěli.Za blbost a nedbalost je doživotí nesmysl.

2 23
možnosti
Foto

A už jste to někdy řekl do očí přeživším poškozeným, případně pozůstalým? Jaká byla reakce?

2 0
možnosti