Radnice zastavila práce na rozšíření dětského klubu

Praha - Radnice Prahy 7 zastavila práce na plánovaném rozšíření dětského klubu v ulici U Průhonu, který každý den navštěvuje zhruba 17 dětí ze sociálně slabších rodin. Hlavním důvodem je nesouhlas hygienika s navrženým stavebním řešení. "Radní sedmého obvodu proto zrušili své říjnové usnesení, v němž souhlasili s rozšířením klubu za téměř půl miliónu korun," uvedla mluvčí městské části Helena Šmídová.

Prostory klubu, které se nacházejí v suterénních místnostech domu, měly být rozšířeny o přilehlé nebytové prostory. Hygienik měl však výhrady k intenzitě denního osvětlení v pobytových místnostech a k větrání prostor. Například splnění požadavku na osvětlení by však podle zástupkyně starosty Ivany Kučerové znamenalo vykácet stromy ve dvoře a vzhledem k tomu, že klub leží ve dvoře městské zástavby, i odstranění protilehlé budovy.

Radnice sedmého obvodu bude podle místostarostky zvažovat přemístění klubu jinam.

Dětský klub otevřela radnice Prahy 7 v prosinci loňského roku. Dětem z problémových a sociálně nestabilních rodin nabízí alternativní zájmovou a mimoškolní činnost. Program je za pomoci odborníků zaměřen na zvýšení sociálních dovedností dětí, vedení ke smysluplnému využití volného času a zmírnění negativního vlivu nevhodného rodinného prostředí.

 

 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video