Pražský primátor a místopředseda ODS Pavel Bém

Pražský primátor a místopředseda ODS Pavel Bém | foto: Michal Sváček

Prvním hostem rozhovoru Přímo k věci bude Pavel Bém. Ptejte se ho

  • 12
MF DNES a iDNES.cz spouštějí novou rubriku. Prvním hostem středečního rozhovoru Přímo k věci bude Pavel Bém, první místopředseda ODS a pražský primátor. Šanci položit mu vlastní otázku mají i čtenáři iDNES.cz.

. Otázky Pavlu Bémovi posílejte zde

Důvod, proč volba padla na Pavla Béma, je zřejmý: občanští demokraté jsou nyní kvůli kauze Morava-Tlustý v krizi. Předseda strany a premiér Mirek Topolánek prohlásil, že je ODS potřeba očistit - jinak prý nebude na konci roku znovu kandidovat na post předsedy strany.

Co si o očištění myslí Pavel Bém - opravdu to ODS potřebuje? A jak on z pražské radnice sleduje počínání kolegů v parlamentu? Nerozmyslí si přece jen a nebude chtít v čele ODS nahradit Topolánka? Cítí Pavel Bém jako dlouholetý člen vedení ODS zodpovědnost za nynější situaci?


. Nová rubrika rozhovorů

Čtenáři iDNES.cz mají jedinečnou možnost se zapojit do pravidelných rozhovorů na aktuální témata. Ze zaslaných otázek vybereme několik, které během rozhovoru osobnosti položíme a odpovědi poté zveřejníme ve středeční MF DNES a na iDNES.cz.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video