Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

8:40

ImageText

8:38

Další čtyři ministry Andrej Babiš uvede do úřadu v pondělí. Členy současného kabinetu, kteří pokračují na svých ministerstvech, tedy ministra životního prostředí Richarda Brabce, ministra spravedlnosti Roberta Pelikána a ministra dopravy Dana Ťoka, do úřadu formálně uvádět nebude.

8:36

Po jednání vlády Andrej Babiš formálně uvede do úřadů sedm ministrů. Nejprve to budou ministryně obrany Karla Šlechtová a poté šéf diplomacie Martin Stropnický. Poté budou následovat ministr vnitra Lubomír Metnar, ministr průmyslu Tomáš Hüner, ministryně práce Jaroslava Němcová, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a ministryně financí Alena Schillerová.

8:33

Na schůzky Andreje Babiše se členy končícího kabinetu naváže první jednání nové vlády, která by měla projednat Babišův mandát na evropském summitu a jmenovat ředitele úřadu vlády a tiskovou mluvčí.

8:31

Po sněmovním výboru čeká budoucí vládu ceremoniál jejího jmenování na Hradě, kde začne ve 14. hodin. O hodinu později se Andrej Babiš setká ve Strakově akademii s končícím premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD), vicepremiérem pro vědu Pavlem Bělobrádkem (KDU-ČSL) a předsedou legislativní rady vlády Janem Chvojkou (ČSSD).

8:25

ImageText

8:20

Po pietní aktu v Lánech se budoucí ministři vrátí do Prahy a zúčastní se jednání sněmovního výboru pro evropské záležitosti. Designovaný premiér Andrej Babiš na něm představí české pozice pro summit Evropské unie, který bude ve čtvrtek a v pátek a na kterém bude Česko poprvé zastupovat.

8:17

Ministr dopravy Dan Ťok, který působil i v končící vládě Bohuslava Sobotky (ČSSD), před odjezdem do Lán uvedl, že očekává hladší vládní jednání, protože nebude nutné hledat koaliční kompromisy, které se zakládají více na politickém než na racionálním základu.

8:15

V sídle ANO na pražském Chodově se ministři sešli před 8. hodinou. Novinářům při příchodu říkali, že se těší na pietní akt v Lánech i na budoucí spolupráci v Babišově kabinetu.

8:13

    Předseda vlády Andrej Babiš a navržení ministři vlády při nástupu do autobusu, který krátce po 8. hodině odjel od pražského sídla hnutí ANO do Lán k hrobu prezidenta T. G. Masaryka.

    8:10

    Nový kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) bude jednobarevný. Mezi 15 členy nastupující vlády jsou čtyři ženy, což je nejvyšší zastoupení v historii samostatné ČR. 

    8:06

    Autobus s budoucími ministry odjel od sídla hnutí ANO do Lán.

    8:04

    ImageText

    Předseda vlády Andrej Babiš a navržení ministři vlády nastupují u pražského sídla hnutí ANO a pojedou do Lán k hrobu prezidenta T. G. Masaryka.

    8:02

    Prezident Miloš Zeman dnes ve 14 hodin jmenuje jednobarevnou vládu předsedy hnutí ANO Andreje Babiše. Ještě před jmenováním kabinetu se Babiš s kandidáty na ministry vydá do Lán, kde položí věnec k hrobu prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka

    8:03

      Předseda vlády Andrej Babiš a navržení ministři vlády odjíždí dnes ráno od pražského sídla hnutí ANO do Lán k hrobu prezidenta T. G. Masaryka. Tam mají v 9 hodin položit věnec.

      7:57

      Vážení čtenáři, vítejte u on-line přenosu, v němž budeme mapovat první den menšinové vlády Andreje Babiše.

      Vláda Andreje Babiše: Předseda - Andrej Babiš, doprava - Dan Ťok, finance - Alena Schillerová, kultura - Ilja Šmíd, obrana - Karla Šlechtová, práce a sociální věci - Jaroslava Němcová, místní rozvoj - Klára Dostálová, průmysl a obchod - Tomáš Hüner, spravedlnost - Robert Pelikán, školství - Robert Plaga, vnitro - Lubomír Metnar, zahraničí - Martin Stropnický, zdravotnictví - Adam Vojtěch, zemědělství - Jiří Milek, životní prostředí - Richard Brabec.