Diskuze

Demonstrantům hrozí po akci u Národního muzea pokuta. Provokatéři, tvrdí pořadatel

Všech osmnáct lidí zajištěných v sobotu při pokusu vniknout do Národního muzea je podezřelých z přestupku neuposlechnutí výzvy. Jeden z účastníků protivládního protestu byl zadržen pro podezření z trestného činu schvalování genocidia. Strana PRO, která protest svolala, v prohlášení tvrdí, že za nepokoje mohou provokatéři z řad policie. Ministr vnitra Vít Rakušan uvedl pro iDNES.cz, že obvinění je absurdní.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ED

Rozkaz zněl jasně, zabavit po akci bezpečnostní složky, ideálně velitele zásahu, aby druhou stanou mohla skupina B proniknout až k Muzeu, způsobit mezinárodní ostudu a hanobit vlajku zpřáteleného státu. Ševčík se v roli našel, ale úspěchem ji nezavršil, naopak má teď opletačky a musí se hloupě vymlouvat že šel "náhodou kolem". No bída doslova.

0 1
možnosti
OV

Tahle skupinka obdivovatelů ruského terorismu by měla být z hlediska zákona potírána jako jiné extrémistické skupiny. Nevím na co se čeká. Až se objeví druhý Balda?

0 1
možnosti

věřim že tato akce byla připravena Rakušanovými lidmi ted bude mit moc vsechny oponenty potlačovat zustane jenom milion chvilek pro hruzovladu a Forum 24

1 1
možnosti

Zvlášť, když tahle provokace přišla na Mezinárodní den mozku!

A naše zmršené zákony dovolují beztrestně vyvěšovat pouze cizí státní vlajku i na veřejných státních budovách. Postižitelné prý by to bylo jen na školní budově, prý podle paragrafu 32 školského zákona. :-(

0 0
možnosti
MV

Nová okupace ČR- to jen fašistické Německo a nyní Ukrajina vyvěsili své vlajky na Národní muzeum.

3 8
možnosti
SK

Ne, ty vlajky jsme tam vyvesili my sami jako symbol nesouhlasus tim, ze jeden stat napadne jiny s cilem ukrast mu cast uzemi, presto ze se zavazal respektovat uzemni celistvost.

6 1
možnosti
JP

Jestli budou ti dezoláti příště blokovat vládní budovy, doufám že jim to policie pořádně osolí.

3 5
možnosti

Dezoláti vyvěsili tu vlajku zrovna v mezinárodní den mozku! Bezmozci!

0 0
možnosti
LN

L53u41d63ě37k 12N63o57v39ý

12. 3. 2023 22:34

Ano, celé se to nese v duchu: Kdo způsobil, že se mám špatně. Nevšimli si, že už není rudá záře nad Kladnem.

1 2
možnosti
JT

J33a26n 87T98r43n24k18a

12. 3. 2023 22:11

No jo tak se to delá. Vezme se pár policajtú z jiných, pokud možno nepřímo sousedních krajú, aby je nikdo v Praze nepoznal a ti mají takové rúzné úkoly. Bretschneiderismus od Rakouska-Uherska furt existuje. Zjišťují se tím poznatky a když už nic jiného tak policie múže říct: vidíte jak jsme dúležití a čemu jsme zabránili, dejte víc penez a posily.

4 5
možnosti
JP

Označit je mohou, jak chtějí, ale protože jsem zrovna ten den byl s dětmi v muzeu, tak jsem viděl, co se tam sešlo za lidi. Kromě klasických důchodců, kteří jsou obvykle viděni na demostracích KSČM, tam bylo i dost velice zajímavých typů a někteří i podle všecho dost pod vlivem. A samozřejmě tam byli i takoví, které bvy člověk čekal na divokých akcích extrémní pravice. Až se divím, že se jich do muzea snažilo proniknout jen 18.

7 2
možnosti

To vše vysvětluje. Takoví nemají právo demonstrovat.

1 3
možnosti
MF

Proti bídě se chodí do práce, né na demonstrace.... Až to většina pochopí bude klid!

20 3
možnosti
DV

D62a27v89i60d 69V24a60n82i98n

12. 3. 2023 17:48

A vy znáte zaměstnání těch coctam byli? Já teda ne

2 10
možnosti