Diskuze

Mé dítě duševně nezvládne nosit roušku, píšou rodiče ředitelům škol

Po sociálních sítích kolují formuláře pro rodiče, kterým vadí, že jejich dítě musí nosit roušku ve škole. V dokumentech zakazují, aby je jejich potomci ve škole nosili, odmítají taky případně měření teploty, nebo používání dezinfekce. Podle právničky i ministerstva školství jsou však některé body textu bezpředmětné.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

ASi to s tou inkluzí fakt přehnali......

3 0
možnosti
PF

P83a17v32e47l 62F77ó42g11e66l

11. 9. 2020 15:27

Nechápu. Vždyť jde jen o roušky. Jako děti jsme museli běhat v pláštěnce, pytlíkách a plynových maskách. Sice jsme v tom neabsolvovali i ani matiku ani kreslení, ale i tak.;-€

1 0
možnosti
JM

Nedivím se, že nechápete. Sám přiznáváte, že jste v nich nemusel absolvovat žádné předměty, takže vám chybí ta zkušenost. Třeba takové hodiny zpěvu nebo tělocvik musí být v roušce pecka. Tak je raději zakažme. Zejména všechny kontaktní sporty, jako fotbal, tam je přece nesmírně intenzivní kontakt. Branné cvičení za komančů jsem zažil taky. Byla to prima bojovka, akorát to celkové množství času, kdy jste měl na hlavě tu masku, bylo naprosto směšně zanedbatelné oproti tomu, co chceme nadávkovat dětem. To srovnání s těmi pláštěnkami jsem moc nepochopil. Říkáte, že je to "jen" rouška. V UK nosí žáci základních škol uniformy. Jistě to je některým proti srsti a mohou argumentovat podobně jako u roušek, že jde o potlačování individuality, nástroj totality atp. Tam bych souhlasil s tvrzením, že je to opravdu jenom uniforma. Výhodou uniformy je, že nevytváří překážku na dýchacím ústrojí a svojí stejností naopak posilují komunitní cítění a stírají rozdíly mezi bohatými a chudými, alespoň pokud jde o oblečení. U těch roušek se mi ty výhody tak lehce nehledají, zejména když existují rozpory, pokud jde o účinnost.

0 4
možnosti
PP

P26e21t76r 22P97l55o21t

11. 9. 2020 11:07

Nechat se zmerit bezkontaktnim teplomerem je trauma az do duchodu.

15 0
možnosti
JK
JM

J13i98ř47í 58M54í88k14a

11. 9. 2020 11:06

"Právnička Eliška Wellech však připomíná, že práva mají i samotní zaměstnanci školy. „Pokud se v dokumentu píše o právech podle občanského zákoníku, Listiny základních práv a svobod a ústavy, je nutné si uvědomit, že tato práva mají i ostatní lidé ve škole. Například pedagogové, kterých velké procento spadá do rizikové skupiny, a je nutné najít hranici mezi jejich právy,“ poznamenala advokátka, která se zabývá školským právem."

Co je to za nesmysl? Jaký paragraf je o hypotetické hrozbě pro seniory? Tady se poslední dobou vychází z jakési ničím neohraničené snaze "ochraňovat životy". Jedna věc, jestli je to skutečně ochraňuje, druhá je jsou dopady na ostatní lidi.

Myslím, že rouška pro dospělého skutečně není něco radikálního, ale popravdě tady nejde jen o roušky, ale státem přikázané OCD. Představa, že jsou děti hrozbou, stojí na jakýchsi vědeckých studiích. Namísto vědeckého přístupu jsou různé ad hoc studie uctívané až jako náboženské dogma.. Než se zas objeví jiná upřednostňovaná studie, která bude zas tvrdit opak. Takhle se nedá řídit stát. Pro takhle hrubé omezení svobody (přikazovat dětem rozestupy, roušky, dezinfekce...) musí být nějaký podložený důvod. Ne že si nějaký odborník něco myslí. A je dobře, že si to řada rodičů uvědomuje, že stát jsme my.. a ne nějaký odborník.

Psychické dopady těhle opatření na děti mohou způsobit doživotní poškození. Kvůli tomu, že si nějaký odborník něco myslel? Nežijeme přece v technokracii.

0 10
možnosti
Foto

Právem jste to načal a doživotním poškozením dorazil ;-D

3 0
možnosti
MC

V pěti letech jim matky nechávají ještě plýny, v devíti letech si neumí zavázat tkaničky u bot a osmiletý chlapec se neuměl vysmrkat. Musela mu matka držet kapesník u nosu protože kdyby nedržela tak má sopel popatlaný všude. Nevymýšlím si vyděla jsem to na vlastní oči. Děláte z nich nadlidi a když vstoupí do dospělosti tak neunesou realitu protože mu maminka odmítla k ní přístup. Když slyším tyto matky tak si vzpomenu na vtip od Renčína. Sedí babička s dědečkem na lavičce a před nima stojí floutek s cigaretou v puse a říká, Když jste si mně zplodili tak mně živte.

8 0
možnosti
MJ

Ještě, že tenhle typ rodičů má dnes soc. sítě, jinak by se ta hloupost nemohla mezi nima tak rychle šířit ;-D

6 0
možnosti

Duševně méně vybavení rodiče mají i takové děti. Co je na tom divného?

6 0
možnosti
PP

P94e29t78r 24P19l93o10t

11. 9. 2020 10:15

Zpovykany rodice, rozcapeny decka. Zadna novinka.

8 0
možnosti
JK

Pár výchovných facek vše spraví!!;-D

4 0
možnosti
JV

J67a40n 18V81e74s71e28l16ý

11. 9. 2020 10:15

Děti by svoje rodiče bít neměly;-D

6 1
možnosti