Diskuze

Dobrým učitelům přidáme a místa ve školkách najdeme, slibují strany

Volné místo ve školce bude pro každé dítě, kvalitní učitelé dostanou víc peněz a ubude jim byrokracie. Tak to v českém školství bude vypadat, pokud strany splní své předvolební sliby. Rozcházejí se naopak v názoru na maturity. Vyplývá to ze čtvrtečního setkání školských expertů stran i z jejich programů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jinak nechápu, proč chtějí strany prosazovat poplatek za překročení studia, když tento poplatek, je již dávno zaveden na všech VŠ v ČR. Na studium Bc. máte 4 roky a pak platíte každý semestr od 10 - 40 tis.(nižší poplatek mají třeba zrovna na pedagogické fakulte a nejvyšší poplatky mají na lékařské fakultě.) a na studium Mgr./Ing. máte 3 roky zdarma a další si už platíte. A co znám spoustu případů ve svém okolí, je poměrně velké procento studentů kteří platí. U nás na fakultě to je skoro 15% studentů. Ono těch peněž do státního rozpočtu jde hodně, ale bohužel díky neefektivnosti systému se prostě ztrácí jak pára nad hrncem:-(.

0 0
možnosti

V14a72š49e67k 74Ř75í69h24a

19. 9. 2013 23:28

Může to být  hodně jednoduché, ale podle mého velice účinné. O čem mluvím? o větší spolupráci tripartity a škol. Pravdou totiž je, že spolupráce škol a firem je až na výjimky na VŠ hodně zoufalá.

0 0
možnosti

Volte mne. Slíbím každému výhru  jacportu ve sportce. ;-D;-D

2 0
možnosti

Jsem vystudovaný učitel pro II. stupeň ZŠ, několik let po státnicích. Nikdo mě ani spoustu spolužáků z fakulty ve škole nechce, opravdu málokdo měl štěstí místo získat. Spíš nás vedení škol odbývá tím, že se ve školství spíš propouští a propouštět bude. Takže už pár roků pracuju v neziskovce... Za komunistů bych to místo ve škole už měl dávno

0 0
možnosti

A nebude to tím, že vystudovaných učitelů je víc než jich školy potřebují? Jsem absolvent ČVUT, do důchodu za pár a pracuji pořád v oboru.

2 0
možnosti

Jen málokteré ministerstvo pracuje tak mizerně, jako to školské. Těch peněz z EU, které už dokázalo rozfofrovat, aniž by měly jakýkoli vliv na vzdělávání. Počítače jsou považovány málem  za spásu, i když dobří učitelé vědí, jak jsou počítače módní, leč neefektivní pro vzdělávání.

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

Naslibije se to horem dolem, jen aby se dostali do  Sněmovny a ti co tam zasednou začnou nacházet objektivní příčiny a chyby těch druhých, které budou brzdit  uskutečnění slibů a čas poslancování bude vesele  ubíhat........

2 0
možnosti

Bla bla bla dejte mi hlas

3 0
možnosti

Ano. Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají...

1 0
možnosti

J80a27n 29K94o37n19e11c81n22y

19. 9. 2013 15:46

Pochopil jsem správně, že ODS už se ani nesnaží tvářit jako pravicová strana?

7 0
možnosti

Mnozí v ODS nemají problém s převlékáním kabátů. Teď se tváří takhle, po volbách to bude zase jiné... Pravice, levice-všechno jedno.

2 0
možnosti

Tepreve te´d jsem si všimla té šílenosti, navrhované socany: "Posílit vliv tripartity na obsah výuky". Takže nám dělnické odborářské kádry budou říkat, co a jak se mají naše děti učit? To už tu jednou bylo - po r. 48 se na místa ředitelů dostávali vyučení "odborníci" (a to byla ta lepší varianta - někteří nezvládli ani to vyučení) - a ti rozhodovali, co se učit smí a co je "buržoazní pavěda"

5 3
možnosti

sakra byla jste o trochu rychlejší

2 0
možnosti