Prodej Svitu miliardu nepřinese

Zlín - První dvě dceřiné společnosti Svitu Zlín, Savela Havířov a Konty G, budou nabídnuty k prodeji ještě letos. Správce konkursní podstaty Svitu Zlín Roman Rais uvedl, že prodej Svitu může přinést desítky, možná stovky milionů korun. Výrazně tak snížil odhady minulého vedení zlínského podniku, že jeho prodej vynese několik miliard korun.

"Odhady bývalého vedení před konkursem uvažovaly o tom, že prodej vynese až šestnáct miliard korun, pak se ten odhad snížil na jednu miliardu. To je však při stavu společnosti nereálné a výnos bude nižší," uvedl Roman Rais.

Správce konkursní podstaty nyní připravuje k prodeji první dvě společnosti a to Savelu Havířov a Konty G.

"Ty chceme prodat ještě ve třetím čtvrtletí letošního roku, další společnosti pak v roce příštím, poslední bude na prodej společnost Prabos Slavičín. Pak budeme prodávat další majetek, jako jsou prázdné budovy ve svitovském areálu," řekl Rais.


Svit tvoří pět společností - CEBO Zlín, Prabos Slavičín, Konty G, Komponenty, Remont a Savela Slavičín. Ty zaměstnávají čtyři tisíce tři sta lidí, z toho patnáct set pracuje mimo Zlín.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video