Princ Harry a Meghan Markle na cestě z kaple svatého Jiří na hradě Windsor 19. května 2018, kde se vzali. | foto: AP

VIDEA TÝDNE: Královská svatba, zastřelený lupič a výbuch Plíškové

  • 3
Největší událostí uplynulého týdne byla jednoznačně svatba britského prince Harryho s herečkou Meghan Markle. Své ano si řekli v sobotu na královském hradě Windsor. Pohotovost a nebojácnost prokázala žena v brazilském Sao Paulu, která bez zaváhání zpacifikovala lupiče se zbraní. V našem výběru nechybí ani emotivní výbuch Karolíny Plíškové na turnaji v Římě, útok na prodavačku v prodejně s textilem nebo vyjádření expertů ke stavu pražského Libeňského mostu.

Britský princ Harry a americká herečka Meghan Markle prožili v sobotu velký den. V kapli svatého Jiří na královském hradě Windsor si řekli “ano“. Královský palác předtím oznámil, že po svatbě budou manželé mít titul vévoda a vévodkyně ze Sussexu.

Královská svatba Harryho a Meghan

Sledovat další díly na iDNES.tv

Tři výstřely ukončily život mladého lupiče, který se v brazilském Sao Paulu pokusil oloupit skupinku rodičů a dětí čekajících před školou. Útočníka zastavila matka dvou dětí Katia da Silva Sastreová, která pracuje jako vojenská policistka. Ve městě je teď za hrdinku.

Někteří Karlínu Plíškovou označují za robota na okruhu. Za slečnu, jež emoce nedává najevo ani během urputné bitvy. Na prestižním turnaji v Římě však tenistka vybuchla. Po vyřazení v druhém kole odmítla podat ruku rozhodčí a následně raketou udělala díru do umpiru.

Zatím neznámá žena napadla na začátku května prodavačku v prodejně textilu v karvinském obchodním centru. Policisté po útočnici pátrají, pomoci má i zveřejněný videozáznam.

Nejde opravit tak, aby vydržel sto let, shodují se odborníci na mostní konstrukce a beton. Libeňský most je postaven technologií, která byla zastaralá už v době, kdy se stavěl. Navíc se šetřilo na materiálu. „Libeňák“ betonovali z kamení, které brali na staveništi přímo z Vltavy a šetřili cementem, tvrdí experti.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Britská královská rodina

Video