Dana Jurásková

Dana Jurásková | foto: MZČR

Přímo k věci se ptejte adeptky na ministryni zdravotnictví Juráskové

  • 6
Rozhovor Přímo k věci tentokrát bude s adeptkou na novou ministryni zdravotnictví ve Fischerově vládě Danou Juráskovou. Je nejvýše postavenou zdravotní sestrou. Nyní pracuje jako šéfka pražské Všeobecné fakultní nemocnice, druhé nejvyšší nemocnice v zemi. Stala se jí teprve před dvěma měsíci, teď míří výš.

otázky daně juráskové posílejte zde

Jurásková usedá do nejvíce horkého křesla, kde se ministři točí nejčastěji - průměrně vydrží jeden rok a dva měsíce.

Co může ještě stihnout za pouhého půl roku, navíc v úřednické vládě bez silného politické mandátu? Měla by řešit hlavní problém, propad příjmů ze zdravotního pojištění? Bude se kvůli tomu omezovat péče? Své otázky můžete posílat i vy.

přímo k věci

Nová rubrika MF DNES a iDNES.cz: Rozhovor Přímo k věciČtenáři iDNES.cz mají jedinečnou možnost zapojit se do pravidelných rozhovorů na aktuální témata. Ze zaslaných otázek vybereme několik, které během rozhovoru osobnosti položíme, a odpovědi poté zveřejníme ve středeční MF DNES a na iDNES.cz.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video