Primátor Plzně Pavel Rödl při on-line rozhovoru pro iDNES.cz

Primátor Plzně Pavel Rödl při on-line rozhovoru pro iDNES.cz | foto: MF DNES

Primátor Plzně: Za zákazem pochodu neonacistů si stojím

  • 66
"Jednal jsem v dobré víře," komentoval svoje rozhodnutí zakázat pochod neonacistů plzeňský primátor Pavel Rödl v on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.cz. Shromáždění bylo oznámeno už v listopadu, k zákazu ale došlo až tři dny před plánovaným uskutečněním akce.

ODPOVĚDI PAVLA RÖDLA NAJDETE ZDE

Netají se tím, že kdyby se podobně chovali stoupenci jakéhokoliv názoru, například militantní ekologové, snažil by se prý o zákaz také.

"Pochod jsem zakázal ve chvíli, kdy jsem se přesvědčil o tom, že jeho rozsah značně překračuje ohlášení," sdělil čtenářům iDNES.cz plzeňský primátor.

Pavel Rödl je rozhodnut počkat na vyjádření soudu, zda porušil zákon, když pochod zakázal po uplynutí třídenní lhůty od oznámení. Za svůj čin je ochoten převzít odpovědnost.

Počítá ale i s tím, že se neonacisté v Plzni stejně sejdou. Počet připravených policistů se nesnížil, přestože policie má i informace, že se pochod má uskutečnit místo Plzně v Praze. - více zde


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video