Přerušené studium bude pokračovat

Brno - Více než 850 studentů Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity v Brně, kterým vedení fakulty na začátku března náhle přerušilo studium, bude mít možnost v něm pokračovat. Děkan fakulty Vladislav Mužík řekl, že důvody pro přerušení kombinovaného studia sociální pedagogiky díky pochopení ministerstva školství pominuly.

"Ministerstvo poskytlo Masarykově univerzitě neinvestiční dotaci sedm miliónů
korun na zajištění tohoto studia," uvedl Mužík. Kombinované studium bude obnoveno k 1. červenci tohoto roku. Výuka, původně plánovaná do jarního semestru tohoto akademického roku, se uskuteční v náhradních termínech v letních měsících.

"Studenti, jimž bylo v únoru přerušeno studium, tak budou mít možnost pokračovat, respektive dokončit své studium bez časové prodlevy," dodal Mužík.

Vedení univerzity přerušilo kombinované studium sociální pedagogiky údajně proto, aby zabránilo trvání protiprávního vztahu. Jeho vznik měla způsobit smlouva, na jejímž základě zajišťovala fakulta výuku studijního programu ve spolupráci s
Institutem mezioborových studí. Podle vedení fakulty i celé univerzity byla smlouva v rozporu se zákonem o vysokých školách, protože institut vybíral od studentů příspěvek ve výši 3750 korun za semestr. Mužík dodal, že fakulta spolupráci s institutem již ukončila.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video