Diskuze

Karlovu univerzitu čeká největší rozšíření za sto let, vyjde to na miliardy

Vedení Univerzity Karlovy v úterý představilo přípravy dostavby univerzitního kampusu na Albertově. V kampusu se plánují dva objekty, takzvané Biocentrum a Globcentrum, má jít o největší výstavbu UK v centru Prahy za posledních sto let. Premiér Andrej Babiš i ministr Karel Havlíček zdůraznili důležitost investic do vědy a vzdělání.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

a hned vedle je článek, o situaci na Jižní Moravě, že jsou peníze ale nejsou řemeslnici....to by mě zajímalo, jaký blázni podporují další vysoké školy? nebo si pak borci s titulama půjdou opravit střechu nebo vykopat kanalizaci?

0 0
možnosti

Dlouhodobě je pro ČR výhodné zůstat montovnou, kde se budou jen lepit cizí auta, nebo technologickou zemí, která prodává licence do montoven v dalších zemích?

0 0
možnosti
SN

Problém není v budovách, ale v lidech

1 1
možnosti
JS

Vzdělání je nutno podporovat, ovšem to abychom se postupně měnili z montovny na produkování špičkových výrobků, znamená podporovat hlavně technická fakulty.

Studium migrace a přebytek humanitních fakult asi není ten nejlepší směr.

0 1
možnosti
JH
MP

Studium migrace - to bude zase chytrejch lidí. To prosazují

piráti?

0 1
možnosti

Tohle si určuje univerzita sama. Každopádně studium migrace není nic špatného, může pomoct při modelování šíření nemocí jako třeba budoucího SARS3.

0 0
možnosti
JJ

Kvantita na úkor kvality, dnešní školství.

2 3
možnosti
Foto

To bych v tomto konkrétním případě netvrdil.

2 0
možnosti
Foto

Fajn, ale než se přijde s nataženou prackou, bylo by fajn hledat interní úspory. Bylo by dobré zamyslet se nad smysluplností některých fakult, například Fakultu humanitních studií ;-D

5 7
možnosti

Jako že třeba antropologie, řízení sociálních zařízení(domovy důchodců a dětské domovy) a psychologie nejsou důležité?

3 0
možnosti
RV

Investice do vzdělání má smysl, držím palce.

Jen to studium migrace......

0 3
možnosti
MK

Viz níže, četl jste článek? A víte, co je vůbec Albertov?

3 0
možnosti
DK

Super, studenti to budou mít kousek na vybetonovanou Folimanku. Betonovat se bude už v červenci...

0 0
možnosti
DM

Architektonický návrh je bezesporu velmi pěkný. Domněnka, že se výstavbou nových budov zvýší "produkčně/invenční schopnost" zdejšího osazenstva, je naopak zcela naivní....

3 4
možnosti
DM

Dodatek pro mínusáře (a bude jich zajisté dost): Když si vzpomenu na své dlení v lavicích MFF (před bohužel už půlstoletím), mohu přesvědčeně sdělit, že - among others - obyčejná křída v rukou pana doc. Procházky (klasická algebra 2.r.) nebo (nyní emer. prof.) Anděla (statistika 3.r.) spolu s tím hlavním (= intelektem v jejich hlavách) přinesla (nejen mně) daleko více "představy o skutečné vědě" než o desítky let později grafikou a barvami hýřící prezentace "renomovaných expertů" (vesměs jiných oborů) s minimem reálného naučného obsahu....

4 3
možnosti
OU