Diskuze

Babiš navrhuje tři druhy maturit. Klasickou, odlehčenou a úřední

Premiér Andrej Babiš v úterý večer na Twitteru oznámil, že navrhuje tři formy maturit. Klasickou pro studenty pokračující na vysokou školu, odlehčenou verzi pro ty, co nehodlají pokračovat ve studiu a úřední pro ty, kteří by doložili, že se nemohli učit. Ministr Robert Plaga už v pondělí řekl, že úřední maturity nejsou podle něj správná cesta.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ať se Babis do vseho nehrabe. Chytrolin. Co se porad do všeho se.e.

0 0
možnosti

Babiš by neměl vymýšlet koniny, ale měl se spíš vážně zamyslet např. nad variantou opakování ročníku.

0 1
možnosti
Foto

J15i81ř62í 21P27a58j72k

10. 3. 2021 10:46

Moc složité Andreji. Nepotřebujeme dělat zmatek v něčem tak prostém, jako je maturitní vysvědčení.

2 0
možnosti
Foto

V době, kdy jsem maturovala já, nám říkali ve škole, že maturitní vysvědčení je současně i zhodnocením celého našeho studia, ke kterému při známkování komise přihlíží. V tom případě by zase neměl být takový problém ohodnotit studenty na základě jejich průběžných studijních výsledků. To, co se nahrkaji k jedné zkoušce jim stejně v hlavě nezůstane, pokud se daným předmětem nebudou dál na VŠ nebo v praxi zabývat. Maturita v ČR je jen velký stres pro studenty bez dlouhodobého efektu. Škola by měla studenty naučit pracovat s informacemi a využívat je v praxi a hlavně samostatně se rozhodovat a myslet, ne jen se něco nabiflovat. Kolikrát je špatně hodnocený maturant úspěšný v praxi i dalším studiu víc, než šprt, co umí recitovat zpaměti. Řekla bych, že nikomu by úřední maturita neuškodila, pokud bude hodnocení studentů objektivní. Hlavně nějaké dělení na klasickou, odlehčenou a úřední je totální nesmysl a cesta do pekla.

0 3
možnosti

Zhodnocením studia bylo, že Vás vůbec k maturitě pustili, ne ? A stres ? Kdo ho nedokáže zvládnout, má dělat lehčí školu.

0 0
možnosti

Nesmysl hardmaturita, softmaturita, úřední pseudomaturita. To se by musel změnit zákon. A co přijímačky. Žáci jsou doma. Taky pseudo?

0 0
možnosti

Když už, tak by mi připadlo logičtější to mít naopak. Tedy skutečnou maturitu jako závěrečnou zkoušku pro ty, kdo už nechtějí dál studovat – maturitní vysvědčení jako doklad o nejvyšším dosaženém vzdělání, obdoba výučních listů a VŠ diplomů. A úřední potvrzení o absolvování střední školy pro ty, kdo chtějí pokračovat ve studiu na VŠ nebo VOŠ, však ty si mohou skutečné znalosti a schopnosti uchazečů ověřit při přijímacích zkouškách nebo prvním ročníku studia.

Pokud by studenti cítili, že kvůli neplnohodnotné výuce v posledním roce nejsou dostatečně připraveni na maturitu, přijímačky na VŠ nebo státnice na VŠ, mohli by si poslední rok studia zopakovat s tím, že kvůli tomu nebudou penalizováni, tzn. nebyl by tento rok navíc počítán do počtu odstudovaných let pro stanovení poplatku za příliš dlouhé studium, o rok by se jim prodloužila doba, kdy za ně stát platí zdravotní pojištění jako za studenty, rodič má slevu na dani apod.

0 0
možnosti
Foto

U nás se platí poplatky za příliš dlouhé studium? A komu se ty poplatky platí?

0 0
možnosti
Foto

úřední maturitu bych nechal automaticky pro ty, kteří dostali pracovní povinnost , případně nechat na jejich rozhodnutí, jestli chtějí absolvovat klasickou či ne , protože když pracujete v náročných podmínkách v nemocnicích, těžko se můžete plnohodnotně připravovat na maturitu

2 1
možnosti

Dal byste to zdravotním sestrám automaticky a nestaral se, co umějí? Asi byste se divil, kdyby pak nechápaly rozdíl mezi mililitry a miligramy.

0 0
možnosti

Tím říká: je jedno, jaké máte vzdělání, je to jen papír.

2 0
možnosti

No nevím, jak by toto rozlišení bylo uplatnitelné v další praxi. Znamenalo by to, že ti, kteří se rozhodnou nestudovat VŠ a stačila by jim úřední maturita by už v budoucnu nikdy nemohli jít na vysokou školu? Je spousta maturantů, kteří si dodělávají vysokou školu při práci až v pozdějším věku. Jak by to pak fungovalo? To by si museli něco zase úředně dodělat? A jak by vypadalo maturitní vysvědčení u odlehčené maturity? Podle mě docela nereálné řešení.

2 0
možnosti

J47i19ř57í 67K32o94u89k

10. 3. 2021 8:42

Protože to navrhuje Babiš, tak protestuje, demonstruje a chtějte jen klasickou maturitu. Přece nepotřebujete žádné úlevy :))

0 1
možnosti

Asi vám bude vyhovovat i úřední prohlídka u lékaře, kdy se nebude zkoumat, co vám je, ale úředník vám vystaví diagnózu.

2 0
možnosti