Hasiči museli nadzvednout autobus, aby ženu vyprostili. | foto: HZS Praha - Leoš Kučera

Přejetá žena uvízla pod autobusem

Hasiči a záchranáři vyprošťovali v neděli v noci jednatřicetiletou ženu, která uvízla pod autobusem. Ten ji srazil nedaleko stanice metra Skalka v Praze 10. Žena leží v kritickém stavu s vážnými poraněními ve Vinohradské nemocnici.

"Ženu porazil autobus. Dostala se celá pod něj. Hasiči museli autobus nadzvednout, aby ji vyprostili," sdělil iDNES ředitel pražské záchranky Zdeněk Schwarz.

"Utrpěla vážná zhmoždění celého těla, říká se tomu crashsyndrom," dodal.

Toto zranění je podle něj velmi vážné, většina lidí mu podléhá na místě. "Žena měla štěstí, že na místě zranění přežila. Na umělé plicní ventilaci jsme ji převezli na traumatologické oddělení na Vinohrady."

"Ženu k nám přivezla záchranka chvíli po půlnoci. Do rána zůstala na anesteziologicko-resustitačním oddělení. Nyní leží na jednotce intenzivní péče. Její stav se dá označit za kritický,"  řekla iDNES Hana Vránová z Vinohradské nemocnice.

"Jelikož byla patnáct minut v bezvědomí a musela být oživována, má zástavou poškozený mozek. Krom toho utrpěla mnoho pohmožděnin a odřenin. Jestli přežije se v této chvíli nedá s jistotou říci," dodala Vránová.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video