Podle odstupujícího Štěpánka se v jednání s ministrem vnitra Ivanem Langerem (na snímku při schůzce s odboráři) podařilo dosáhnout maxima.

Podle odstupujícího Štěpánka se v jednání s ministrem vnitra Ivanem Langerem (na snímku při schůzce s odboráři) podařilo dosáhnout maxima. | foto: Ministerstvo vnitra

Předseda policejních odborů rezignuje kvůli demonstraci kolegů

  • 19
Předseda Nezávislého odborového svazu policie Milan Štěpánek rezignoval na svou funkci. Důvodem je nesouhlas s účastí jeho kolegů na demonstraci minulý týden, na které policisté a hasiči požadovali zvýšení platů.

Podle Štěpánka se podařilo v jednání s ministerstvem ohledně platů maximum, proto také odmítl účast na nedávné demonstraci před vnitrem.

"Mým stylem je jednání. Ze zkušenosti vím, že to je jediný způsob, jak dosáhnout, čeho chceme. Ultimáta na poslední chvíli nefungují," sdělil iDNES.cz krátce po zveřejnění svého rozhodnutí.

Křištálová lupa "Demonstrace byla nadbytečným závěrečným krokem. Nemohli jsme jí už získat nic navíc," vysvětlil. "Je to mé osobní rozhodnutí a vylučuji, že by na mě kdokoliv vyvíjel nátlak," dodal s tím, že funkci předá ke konci listopadu.

U policie chce zůstat, stejně jako být členem odborů. Z organizace s ním odchází také místopředseda Petr Tomek.

Demonstrace před vnitrem
Část vedení odborů se rozhodla společně s Unií bezpečnostních složek a s Odborovým svazem hasičů demonstrovat před ministerstvem vnitra minulý týden. - více o akci čtěte zde

Akci, na které se podle odhadů pořadatelů sešly zhruba dva tisíce lidí, označil premiér Mirek Topolánek za neadekvátní protest a ministerstvo vnitra uvedlo, že k nespokojenosti svých zaměstnanců nevidí důvod, připomněla ČTK.

Policejní odboráři od ministerstva požadují záruku vytvoření nové tarifní tabulky pro rok 2010, čtyřprocentní navýšení platů a chtějí také v budoucnu jednat o růstu platů civilních zaměstnanců.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video