ilustrační snímek | foto: MF DNES

Tento týden proprší, přijdou i bouřky. Teploměr ukáže kolem dvaceti

  • 110
Počínaje pondělkem dorazí nad většinu Česka od východu srážky, podle meteorologů se zdrží celý týden. Místy bude déšť vydatnější a vyskytnou se i bouřky. Oproti minulému týdnu nás čeká oteplení, teploty budou sahat ke dvacítce s maximy kolem 21 °C. Jarní počasí pak vydrží i o víkendu.

Podle Štefana Handžáka z Českého hydrometeorologického ústavu se aktuálně pásmo srážek postupuje přes Moravu a Slezsko dále k západu. Největší intenzita se pohybuje kolem dvou milimetrů za hodinu.

„Jak v úterý, tak i v dalších dnech týdne se vyskytne déšť, přeháňky a i bouřky,“ dodal meteorolog.

V pondělí bude oblačno až zataženo, od jihovýchodu dorazí postupně na většinu území déšť. Ojediněle budou srážky vydatnější, odpoledne od východu, zejména na Moravě a ve Slezsku, hrozí i bouřky. Teploty se budou pohybovat mezi 15 až 19 °C. Na severovýchodě může být až 21 °C, v 1 000 m na horách kolem 11 °C.

V noci na úterý očekáváme oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky, na západě a jihozápadě Čech až zataženo a občas déšť. K ránu se ojediněle vyskytnou mlhy. Teplota klesne na 12 až 8 °C.

V úterý přes den bude oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno a ráno ojediněle mlhy. Zpočátku na jihozápadě a západě Čech místy zaprší, během dne se může objevit déšť i bouřky a většině území. Naměříme 16 až 20 °C, při zmenšené oblačnosti až 22 °C.

Ve středu předpokládáme oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Na východě se místy setkáme i s bouřkami, k večeru od jihozápadu srážek ubude. V noci bude 13 až 9 °C, přes den 14 až 18 °C.

Pěkné počasí vylákalo na trasu pochodu Praha - Prčice 26 tisíc turistů

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, ojediněle se vyskytnou přeháňky. Na severovýchodě čekáme zpočátku zataženo, na jihozápadě se zase k ránu mohou objevit mlhy. Přes noc teplota klesne k 11 až 7 °C. Denní teploty se budou pohybovat mezi 15 až 21 °C.

V pátek čekáme oblačno až polojasno, během dne opět ojediněle s přeháňkami. Ráno se ojediněle objeví mlhy. Noční teploty 9 až 5 °C, ve dne teploměr ukáže 18 až 22 °C.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí předpovídá většinou oblačno, během dne místy přeháňky nebo i bouřky. Noci budou s teplotami 12 až 7 °C, přes den stoupnou na 17 až 22 °C.

Podívejte se, jaké počasí aktuálně panuje nad Prahou:

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video