Policejní rekonstrukce podoby násilníka

Policejní rekonstrukce podoby násilníka | foto: Policie ČR

Pražská policie varuje ženy ve Stodůlkách před násilníkem

  • 23
Policisté nabádají ženy z pražských Stodůlek, aby si na ulicích dávaly pozor. V první polovině září tam totiž neznámý muž ve věku kolem 35 až 40 let znásilnil ženu, která večer venčila psa. Z výpovědí dalších žen vyplývá, že je také obtěžoval a vyhrožoval jim.

Muž podle policistů přepadl ženu kolem 21:30 v Mukařovského ulici poblíž zimního stadionu. "Pod pohrůžkou násilí ji přiměl, aby mu byla po vůli," uvedla policie. Žena oznámila znásilnění následujícího dne.

Ve stejné lokalitě podle výpovědí podobně vyhlížející muž oslovil a obtěžoval další ženy. "Je možné, že mohl spáchat stejný trestný čin i na dalších ženách, které však policisty dosud nekontaktovaly," informovala policie.

Muž je podle popisu žen zhruba 175 centimetrů vysoký, má sportovní postavu s větším břichem a tmavší, opálenou pleť. Nosí velmi krátké vlasy a krátké vousy.

V době, kdy ženu znásilnil, měl na sobě bílé tričko, červené pracovní kalhoty, světle modrou bundu a čepici s kšiltem.

Policisté žádají v souvislosti s případem obyvatele o spolupráci. Mohou je kontaktovat na telefonním čísle 974 855 543 nebo 158.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video