Policie zamezila příchod novým návštěvníkům Obchodního centra Nový Smíchov. | foto: Lukáš Bíba, MF DNES

Pražská policie řešila ve čtvrtek čtyři bombové anonymy

  • 10
Celkem sedmkrát pohrozil ve čtvrtek Praze anonym bombovým útokem. Policie ani v jednom případě žádné výbušniny nenašla. Prohledávání Obchodního centra Nový Smíchov dokončili policisté krátce po půlnoci.

Anonym hrozil bombovým útokem i na Barrandovském mostě.

"Most byl uzavřen ve 21:50, prohlídka za pomoci poříčního oddílu skončila ve 22:15 s negativním výsledkem," sdělil iDNES.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Hrozba uzavřela i nákupní centrum a nádraží
V Obchodním centru Nový Smíchov překazil po osmé hodině večerní nakupování další anonym hrozící bombovým útokem. Policie obklíčila vchod, dovnitř nikoho nepouštěla, lidé mohli pouze vycházet ven.

Kontrola byla ukončena ve 22:30, už o osm minut později ale následoval další výhružný telefonát a nová prohlídka.

Anonym se v  ozval městským strážníkům SMS zprávou na telefonní linku určenou pro oznámení od neslyšících.

"Stejným způsobem se ozval anonym kolem půl šesté odpoledne," dodal mluvčí. První hrozba se týkala holešovického nádraží.

Policisté nádraží na necelou hodinu uzavřeli. Žádná trhavina se tam nenašla.

"Existuje důvodné podezření," komentoval mluvčí Hulan dotaz iDNES.cz, zda se nemůže jednat o jednoho člověka. "V tomto stadiu vyšetřování se ale nelze blíže vyjadřovat."

, ,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video