Víkend  nabídne poslední šanci užít si o prázdninách teplé letní počasí

Víkend nabídne poslední šanci užít si o prázdninách teplé letní počasí | foto: Profimedia.cz

Prázdniny dají po teplém víkendu chladné sbohem

  • 20
Přestože po ránu už je ve vzduchu cítit podzim, konec týdne ještě udělá radost milovníkům letních radovánek. Mělo by být slunečno a až 28 stupňů. Po víkendu se podle meteorologů začne ochlazovat. Poslední srpnový týden bude převážně oblačný, teploty výrazně nepřekročí 20 stupňů.

V pátek bude obloha nad Českem jasná až polojasná. Při zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví přeháňky a bouřky. "Nejvyšší denní teploty budou 24 až 28 stupňů," sdělil Pavel Jovanovič z Českého hydrometeorologického ústavu.

Slunečné a teplé počasí vydrží i v sobotu.

"V neděli bude jen o něco více oblačnosti, polojasno, přechodně oblačno, opět jen ojediněle přeháňky," předpovídá Jovanovič. Rtuť teploměru klesne jen minimálně, o dva stupně.

Příští týden se bude postupně ochlazovat. V pondělí ještě bude převážně polojasno, slunce už ale neohřeje vzduch na více než 23 stupňů.

"Postupně bude převážně oblačno a místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejvyšší denní teploty 16 až 21 stupňů," shrnul Jovanovič výhled na úterý až pátek.

Předpověď počasí Aktuální předpověď počasí:
pocasi.idnes.cz
Předpověď počasí


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video