Pracovníci Pražských služeb vyrazí s košťaty do ulic už brzy ráno. Úklid jim může zkomplikovat sníh. Ilustrační foto

Pracovníci Pražských služeb vyrazí s košťaty do ulic už brzy ráno. Úklid jim může zkomplikovat sníh. Ilustrační foto | foto: Robert Rambousek

Praha začne s úklidem po Silvestru už v pět ráno

Silvestrovské oslavy hned ráno na Nový rok vystřídá v metropoli velký úklid. Technická správa komunikací bude mít na likvidaci nepořádku čas do deseti dopoledne. "Do páté odpoledne bude probíhat dočišťování komunikací," informoval tiskový mluvčí správy komunikací Tomáš Mrázek.

Úklid by mohlo zkomplikovat počasí. Termíny jsou totiž pro pracovníky Pražských služeb, které úklid pro Technické správy komunikací zajišťují, závazné v tom případě, že nenapadne sníh. "Úklid by pak trval déle," podotkl Mrázek. V případě, že ulice pokryje sněhová nadílka, odvezou pracovníci sníh i s nepořádkem na náplavku Na Františku a tam vše roztřídí.

Úklid po silvestrovské noci bude stát téměř milion korun. "V případě sněžení se pak tato částka samozřejmě zvýší,“ doplnil mluvčí. Na úklidu se bude podílet více než stovka lidí, kteří budou ulice čistit ručně, vyjede 26 strojů a nepořádek zmizí v 21 velkoobjemových kontejnerech.

Technická správa komunikací nebude na úklid sama. Provozovatel vánočních trhů zajistí úklid na Staroměstském náměstí a v dolní části Václavského náměstí. Úklid horní části náměstí má na starosti televize Nova, která zde pořádá silvestrovskou show.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video