(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: HZS Zlínského kraje

Požáry hrozí v celém Česku kromě severozápadu, varují meteorologové

  • 0
Meteorologové rozšířili výstrahu před nebezpečím požárů na většinu České republiky. Výjimkou jsou jen kraje na severozápadě Čech - Liberecký, Ústecký a Karlovarský. Výstraha platí do odvolání.

Od pátečních 13 do 20 hodin platí i výstraha na vysoké teploty, ale jen v Jihomoravském kraji. „V pátek 24. července vystoupí teploty na jihovýchodě Moravy na 30 až 33 stupňů Celsia,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Vedra vrcholila ve středu, která byla dosud nejteplejším dnem v roce. Vůbec největší horko bylo v Husinci-Řeži u Prahy, kde meteorologové naměřili 39,2 stupně (více zde). Teplotní rekordy padly na téměř všech stanicích s delší měřicí tradicí.

Tropické dny však jsou podle meteorologů pomalu za námi, teploty by se už od neděle měly vrátit k snesitelnějším 26 stupňům (aktuální předpověď počasí najdete zde). Vydatnější déšť ale meteorologové v nejbližší době nečekají (o suchu v Česku se dočtete více zde).

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video